• sreda, 27. septembar 2023.
Prvi Memorijalni turnir „Miomir Mića Maletić“ održan u Inđiji
Sport | Inđija
0 Komentara

Prvi Memorijalni turnir „Miomir Mića Maletić“ održan u Inđiji

24. april 2023. godine

U inđijskoj sportskoj hali održan je prvi Memorijalni turnir „Miomir Mića Maletić“, pojedinačno i ekipno prvenstvo Srbije za juniore & U23, prvenstvo Srbije za studente, čime je inđijski Кlub dizača tegova „Železničar“ obeležio 70 godina postojanja.

Na memorijalnom turniru, u kojem je snage odmerilo više od 50 takmičara, organizovano je takmičenje u juniorskoj konkurenciji u deset težinskih kategorija, kao i prvenstvo za studente.

-Mića Maletić je bio prvak i rekorder, veliki trener i veliki čovek, naša je obaveza da sačuvamo sećanje, pre svega, dobrim rezultatima, što smo i pokazali na ovom turniru, kaže trener Кluba dizača tegova „Železničar“, Jovica Zoraja.

Takmičari inđijskog kluba pokazali su se u najboljem svetlu, Bojana Zoraja je oborila svoj lični rekord i za nju je ovaj turnir bio najveća pobeda do sada. Žensko dizanje tegova do pre dvadeset godina nije ni postojalo, u poslednje dve decenije je u ekspanziji, a sve više devojaka se opredeljuje za ovaj sport i ostvaruje dobre rezultate.

Jedna od nada na koje inđijski klub računa je Jelena Mitrović, devojka koja je u totalu na takmičenju podigla 110 kilograma, i tako pokazala odličnu spremnost za Prvenstvo Srbije, koje će biti održano krajem maja. Takmičenje u Inđiji podržali su republički i pokrajinski Savez za dizanje tegova, kao i Opština Inđija.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: