• ponedeljak, 25. septembar 2023.
Otvorena izložba “Biblioteke u oku umetnika”
Društvo | Hronika | Sremska Mitrovica | Kultura | Vesti
0 Komentara

Otvorena izložba “Biblioteke u oku umetnika”

10. april 2023. godine

Izložba “Biblioteke u oku umetnika” otvorena je u petak, 7. aprila tačno u podne u Biblioteci “Gligorije Vozarović” u Sremskoj Mitrovici. Autor projekta Sekcije za kulturne i obrazovne programe Bibliotekarskog društva Srbije je Siniša Golubović, bibliotekar iz Aleksinca, čiju ideju su podržali zaposleni iz 21 biblioteke Srbije.

Izložba obuhvata 22 umetničke slike zgrada biblioteka, a ima za cilj da poveže bibliotekare i likovne stvaraoce iz sredina u kojima deluju. Sa druge strane izložba ima za cilj i da ukaže na neadekvatnost prostora u koji je većina biblioteka Srbije smeštena. Autorka slike naše Biblioteke Jadranka Dimitrijević, obratila se ovom prilikom prisutnima, dok je za muzički deo programa bila zadužena Ana Marija Кuzminac učenica Muzičke škole “Petar Кrančević”. Izložbu je otvorio direktor Biblioteke, Slobodan Кekić, a ista će biti biće postavljena u Čitaonici do 18. aprila.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: