• četvrtak, 18. jul 2024.
OFК „Brestač“ za Minu prikupio 125.000 dinara
Društvo | Hronika | Pećinci | Sport | Vesti
0 Komentara

OFК „Brestač“ za Minu prikupio 125.000 dinara

26. april 2023. godine

U Brestaču je 22. aprila odigran humanitarni turnir u malom fudbalu, koji su organizovali prvotimci OFК „Brestač“.

Nastupilo je 12 ekipa iz Brestača i okoline, a kako je rekao jedan od brestačkih prvotimaca, Jovan Cvetković, prikupljeno je ukupno 125.000 dinara, koji će biti uplaćeni u fond za lečenje Mine Pošarac iz Rume.

-Sredstva su prikupljena od uplata ekipa koje su učestvovale na turniru, iz kutije za priloge gledalaca koja je bila postavljena na terenu tokom turnira, jedan deo je prikupljen ranije na prvenstvenoj utakmici OFК „Brestač“ – FК „Кupinovo“, a naš klub je donirao i kompletnu dnevnu zaradu toga dana. Svi su učestvovali koliko su mogli i nadamo se da smo makar malo doprineli Mininom uspešnom lečenju – izjavio je Cvetković.

Iako rezultat ovoga puta nije bio u prvom planu, fudbaleri su dali sve od sebe, a pehare je pobednicima uručio predsednik Saveta mesne zajednice Brestač Branislav Кovačević, koji se tom prilikom zahvalio igračima, publici i OFК „Brestač“ na iskazanoj humanosti, kao i Sportskom savezu „Razvoj sportova“ koji je finansirao troškove sudija i izradu pehara za pobednike, čime je omogućio da sav prihod bude uplaćen u fond za Minino lečenje.

Prvo mesto na turniru osvojila je ekipa „Bato“, drugo ekipa „Mihaljevci“, a zbog velikog broja ekipa i dužine trajanja turnira za treće mesto se nije igralo. Za najboljeg igrača turnira proglašen je Saša Nović (Bato), a za najboljeg golmana Danijel Bantić iz iste ekipe.

Ovo je druga humanitarna akcija organizovana u Brestaču, a već 2. maja, od 12.00 časova, Lovačko društvo Brestač organizuje humanitarnu šicaru, na strelištu na kraju Čelikove ulice, koje će brestački lovci pripremiti specijalno za ovu priliku.

pecinci.org

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: