• ponedeljak, 22. jul 2024.
Ministar državne uprave i lokalne samouprave dr Aleksandar Martinović posetio opštinu Beočin
Društvo | Hronika | Beočin
0 Komentara

Ministar državne uprave i lokalne samouprave dr Aleksandar Martinović posetio opštinu Beočin

4. april 2023. godine

Ministar državne uprave i lokalne samouprave dr Aleksandar Martinović boravio je juče u radnoj poseti Beočinu i tom prilikom se sastao sa predsednicom opštine Beočin Biljanom Janković.

Sastanku su prisustvovali i načelnik Južno-bačkog upravnog okruga Milan Novaković, načelnica Opštinske uprave Beočin Gordana Ćirović, zamenik predsednice opštine Beočin Stefan Tomović kao i članovi Opštinskog veća Dragana Šuvaković i Milovan Starčević.

Na sastanku su razmatrana pitanja i projekti od značaja za lokalni i ekonomski razvoj opštine Beočin za čiju je realizaciju ministar Martinović pokazao spremnost da ih u ime Ministarstva podrži.

Ministar je istakao da je Beočin mala, ali razvijena opština koja ima veliki ekonomski potencijal, posebno kada je u pitanju turizam.

– Pre svega mislim na vinski turizam i verski turizam, jer na teritoriji opštine Beočin postoji 21 registrovana vinarija, što je zaista impozantan broj za jednu relativno malu sredinu. Ovde se nalaze i manastiri koji su veoma važan sagment duhovnog i kulturnog nasleđa a pored toga Beočin ima čitav niz komparativnih prednosti i prostora da se ekonomski razvija – rekao je Martinović.

Ministar Martinović je takođe danas u Beočinu obišao i Jedinstveno upravno mesto kome je za potrebe opremanja prostora i nabavke novih softvera Ministarstvo u proteklom periodu omogućilo 2 200 000 dinara.

– Ono što je prednost Jedinstvenog upravnog mesta u opštini Beočin je što ovde postoji i blagajna, odnosno POS terminal, tako da građani ne moraju da idu u neku poslovnu banku ili poštu. Dakle, svoje finansijske i poreske obaveze, plaćanje taksi, mogu da izvrše ovde u sklopu Jedinstvenog upravnog mesta. Vodimo računa o ravnomernom razvoju cele Srbije i važno nam je da što više ljudi zadržimo u opštini Beočin i da im obezbedimo pristojne uslove za život – istakao je Martinović.

Predsednica opštine Beočin Biljana Janković izrazila je zahvalnost na podršci Ministarstva koje je uspostavljanjem JUM-a pružilo mogućnost unapređenja pružanja usluga građanima i istakla da je prostor jednako pristupačan za sve kategorije sugrađana. Dodala je da, iako Uslužni centar postoji od 2009. godine, od izuzetnog je značaja da i manje sredine idu u korak sa promenama koje donosi digitalizacija.

– Veoma nam znači podrška koju smo dobili od Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave jer je važno da i manje sredine idu u korak sa promenama koje veliki gradovi u Srbiji uveliko primenjuju. Zahvalni smo na današnjoj poseti i dobrom radnom sastanku sa ministrom Martinovićem koji nam je pružio priliku da predstavimo i druge projekte na kojima nam Republika Srbija može biti značajan partner – istakla je predsednica Janković.

Obilazeći prostor Jedinstvenog uravnog mesta, ministar Martinović je u društvu predsednice Janković obišao i Кulturni centar opštine Beočin i razgovarao sa zaposlenima.

foto: Saša Adamović

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: