• nedelja, 3. decembar 2023.
Radionica “Pesnik u meni” sa Nedeljkom Terzićem
Društvo | Kultura | Sremska Mitrovica
0 Komentara

Radionica “Pesnik u meni” sa Nedeljkom Terzićem

30. mart 2023. godine

U organizaciji Udruženja “Sirmium- grad dece” u Biblioteci “Gligorije Vozarović” u Sremskoj Mitrovici, održana je radionica “Pesnik u meni”, osmišljena i realizovana kao druženje sa pesnikom Nedeljkom Terzićem. Učesnici su bili učenici četvrtog razreda Osnovne škole “Slobodan Bajić Paja” iz Sremske Mitrovice, sa učiteljicom Tanjom Berisavljević

Potvrdan odgovor na pitanje moderatora Sandre Štetine, da li se u svakom od nas krije pesnik i da li ga možemo probuditi, dala su deca čitajući svoje autorske pesme. Na opšte iznenađenje, deca su pripremila i literarne sastave o gostu. 

Profesorka Ivana Marketanović je uz klavirsku pratnju svirala pesmu “Žirafa”, po stihovima Nedeljka Terzića, za koju je muziku napisao nastavnik muzičke kulture Dragan Mijailović, štampana u dečjem časopisu “Neven”. Deca su savladala tekst i melodiju, nakon čega je obrazovan hor.

Razgovarajući sa učenicima, pesnik je pričao o nastanku njegovih pesama, govoreći svoje stihove, a potom je nastala zajednička pesma. Radionicom između pesnika i dece koordinirala je Jovana Jokić.

– Udruženje “Sirmium – grad dece” zahvaljuje se učenicima četvrtog razreda Osnovne škole “Slobodan Bajić Paja”, učiteljici Tanji Berisavljević, direktorki škole Mariji Han, na nesebičnoj podršci, pesniku i velikom prijatelju Nedeljku Terziću i Slobodanu Kekiću, direktoru Biblioteke “Gligorije Vozarović”, na ustupljenom prostoru i još jednoj lepoj saradnji – navodi se iz Udruženja.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: