• subota, 9. decembar 2023.
Prva poseta ambasadorke Grčke Opštini Stara Pazova
Hronika | Stara Pazova
0 Komentara

Prva poseta ambasadorke Grčke Opštini Stara Pazova

21. mart 2023. godine

U zvaničnoj prijateljskoj poseti Opštini Stara Pazova protekle nedelje boravila je ambasadorka Grčke u Srbiji Maria Levante sa savetnikom za ekonomske i trgovinske odnose Antonisom Katepodisom. Srdačno, prijateljski i bratski, u svečanoj sali Opštine, goste su dočekali predstavnici lokalne samouprave na čelu sa predsednikom Đorđem Radinovićem. Ovo je prva poseta najviših državnih predstavnika Grčke Staroj Pazovi.

-Izuzetna nam je čast što je njena ekselencija, amabasadorka Grčke, izrazila želju da poseti našu Opštinu i našu lokalnu samoupravu. Grci i Srbi su dva prijateljska naroda, koja sarađuju na svakom polju, u našoj Opštini i u oblasti privrede i kulture. Pored jedne od najpoznatijih kompanija, Alumil, na teritoriji opštine Stara Pazova ima još grčkih firmi gde je zaposleno mnogo naših građana. Investitori iz Grčke su veoma zadovoljni uslovima za proizvodnju i pripremaju proširenje kapaciteta – najavio je predsednik Radinović.

Ovom prilikom, on je podsetio na višegodišnju saradnju u okviru projekta „Stopama naših predaka“.

-Poznato je da mi imamo veoma dobre, bratske veze sa Krfom, posećujemo se redovno, naša deca, najbolji učenici osnovnih škola borave na Krfu svake godine, a umetnički ansambli i sportski, fudbalski, klubovi sa Krfa dolaze u Staru Pazovu u zimskim mesecima. Sada ćemo ove veze ojačati i preko ambasade – rekao je predsednik Radinović

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: