• subota, 9. decembar 2023.
Postavljanje štedljive LED rasvete u rumskim selima
Vesti
0 Komentara

Postavljanje štedljive LED rasvete u rumskim selima

30. mart 2023. godine

U svrhu racionalizacije sistema javnog osvetljenja, povećanja energetske efikasnosti i uštede energije Opština Ruma započela je projekat “Rekonstrukcije javnog osvetljenja”, odnosno zamene starih natrijum i živinih svetiljki, novim LED sijalicama, u seoskim sredinama.

Prošle godine je u Stejanovcima, Vognju i Grabovcima zamenjeno 146 starih svetiljki, a ove godine krenulo je postavljanje još 350 najekonomičnijih LED sijalica za efikasniju i kvalitetniju javnu rasvetu u Vitojevcima, Grabovcima i Nikincima.

Reč je o svetiljkama IZYLUM 1 i IZYLUM 2 proizvođača Schréder, kompanije koja je lider u ovoj oblasti, a radni vek sijalica je procenjen na 100.000 radnih sati. Proizvođač daje garanciju 5 godina na ove svetiljke, a dosadašnje iskustvo je pokazalo da su višestruko trajnije.

Stare svetiljke sa “živinim armaturama” rasipaju svetlost i nemaju odgovarajući stepen zaštite od vlage i prašine što znatno smanjuje njihov radni vek. Važno je napomenuti da će se novom LED rasvetom za 47% smanjiti potrošnja električne energije.

Osim visoke energetske efikasnosti i dugog veka trajanja, rasveta na bazi LED tehnologije pruža kvalitetnije osvetljenje i povećava bezbednost u saobraćaju.

Plan lokalne samouprave je da u narednom periodu zameni javnu rasvetu na teritoriji cele opštine.

Izvor/foto: ruma.rs

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: