• nedelja, 21. april 2024.
Dunji Međedović prva nagrada na Festivalu “Deca kompozitori”
Kultura | Vesti | Sremska Mitrovica
0 Komentara

Dunji Međedović prva nagrada na Festivalu “Deca kompozitori”

30. mart 2023. godine

Dunja Međedović, učenica IV-2 razreda Osnovne škole “Boško Palkovljević Pinki” iz Sremske Mitrovice osvojila je prvu nagradu (93 poena) na Republičkom festivalu dečijeg muzičkog stvaralaštva “Deca kompozitori” FEDEMUS 2023. Nagrađena je za vokalnu kompoziciju “Moja mašta”, za koju je napisala tekst i muziku.

Dunja će u oktobru u Beogradu prisustvovati dodeli nagrada, kada će na koncertu svih nagrađenih mladih kompozitora imati priliku da izvede svoju kompoziciju “Moja mašta”.

Na istoimenom Festvalu nagrađen je i Nikola Matić, takođe učenik IV-2 razreda Osnovne škole “Boško Palkovljević Pinki”, iz Sremske Mitrovice, koji je osvojio treću nagradu za instrumentalnu kompoziciju za klavir “Tužna pesma”.

Festival dečijeg muzičkog stvaralaštva “Deca kompizitori” ima tradiciju dugu 28 godina, a cij je afirmisanje samostalnog dečijeg muzičkog stvaralaštva i kreativan rad odraslih sa decom.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: