• subota, 20. april 2024.
U okviru “Karlovačke božićne idile” nastupio hor iz Sremske Mitrovice
Društvo | Kultura | Sremska Mitrovica
0 Komentara

U okviru “Karlovačke božićne idile” nastupio hor iz Sremske Mitrovice

20. januar 2023. godine

Ovogodišnju manifestaciju “Кarlovačka božićna idila”, koju organizuje Turistička organizacija Sremskih Кarlovaca, obogatio je i nastup hora “Polifonika” iz Sremske Mitrovice. Pevači iz ansambla, pod dirigentskim vođstvom prof. Jovanke Ivanić, a po pozivu rektora Кarlovačke Bogoslovije, oca Jovana Milanovića, održali su  celovečernji koncert u centru Sremskih Кarlovaca i tom prilikom izveli 15 kompozicija, među kojima su se našle  duhovna i svetovna dela, ali je najviše autorskih, pisanih baš ovaj sastav.

Nakon “Polifonike”, doček Julijanske Nove godine uveličali su horovi “Sveti Serafim Sarovski” iz Zrenjanina, koji vodi Božidar Crnjanski, i Pop hor “Radio” iz Novog Sada, koji vodi Dušica Stojković. U ponoć su pevači prisustvovali molebanu za početak Nove godine, koji je služio Episkop sremski Gospodin Vasilije. Drugog dana gostovanja u Sremskim Кarlovcima, članovi hora iz Mitrovice su zajedno sa pevačima iz hora “Sveti Arsenije Sremac” i drigentkinjom Milom Latinović, pojali Vasilijevu liturgiju u Sabornom hramu Svetog Nikole, a druženje nastavili obilaskom Spomen-sobe u Bogosloviji i završili zajedničkim ručkom, uz reči zahvalnosti prote Branislava Popovića, koji je jedno vreme i službovao baš u Sremskoj Mitrovici, i značajne savete prote Marka Španovića, profesora i rektora Кarlovačke bogoslovije u penziji.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: