• četvrtak, 18. april 2024.
VELIKA ZAPLENA NA BATROVCIMA: Prtljag pun zlatnog nakita
Društvo | Vesti
0 Komentara

VELIKA ZAPLENA NA BATROVCIMA: Prtljag pun zlatnog nakita

22. februar 2022. godine

Carinici su u saradnji sa policijom 19. februara 2022. godine na graničnom prelazu Batrovci sprečili pokušaj krijumčarenja zlatnog nakita teškog 716 grama koji je jedan putnik pokušao da prenese preko granice u prtljagu.

Zlatni nakit je otkriven kada je na ulaznu stranu prelaza Batrovci pristigla škoda oktavija VRS, švajcarskih registarskih oznaka, kojom su četiri osobe putovale iz Švajcarske ka Severnoj Makedoniji.

Na jasno postavljeno pitanje carinskih službenika da li imaju nešto da prijave, pa čak i na specifično pitanje nose li sa sobom neke dragocenosti koje treba prijaviti, svi putnici su odgovorili da sa sobom nose samo lični prtljag.

Međutim, detaljan pregled koji je usledio, demantovao je njihove tvrdnje. Naime, pregledom prtljaga, u dva kofera je pored ličnih stvari zapakovana i pozamašna količina zlatnog nakita koji niko nije ni pomenuo. Reč je o čak 716 grama raznog nakita, za koji se kao vlasnik javio putnik koji je sedeo na zadnjem sedištu.

Pored lanaca, narukvica, minđuša i prstenja, u prtljagu ovog 47-godišnjeg severno-makedonskog državljanina našlo se i 39 dukata ukupne težine preko 135 grama. Najmasivniji pojedinačni komad nakita je 85-grama teška narukvica optočena dukatima.

Uprkos brojnim apelima i informacijama kako na sajtu Uprave carina, tako i na samim prelazima, da dragocenosti koje putnici sa sobom nose moraju biti prijavljene, nisu retki slučajeva da pojedini putnici tu jasno propisanu obavezu izbegavaju i time svesno rizikuju da im one budu privremeno ili trajno oduzete.

Izvor/foto: Uprava carina

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: