• sreda, 17. april 2024.
Najuspešnija godina za vatrogasce iz Kupinova
Društvo | Vesti | Pećinci
0 Komentara

Najuspešnija godina za vatrogasce iz Kupinova

11. januar 2023. godine

Na nedavno održanom sastanku, komandir Dobrovoljne vatrogasne jedinice „Despot Đurađ Branković“ iz Kupinova, Željko Jevtić, uručio je zahvalnice predsedniku opštine Siniši Đokiću i njegovom zameniku Zoranu Vojkiću za podršku u radu i afirmaciji ove jedinice.

Zahvaljujući se na priznanju predsednik Đokić je istakao da postojanje dobrovoljne vatrogasne jedinice u južnom delu opštine, koji je najudaljeniji od Pećinaca i od profesionalne Vatrogasne spasilačke jedinice Pećinci, svakako doprinosi većoj bezbednosti građana i njihove imovine u ovom delu opštine i da će zbog toga, kako je rekao, Opština Pećinci i u budućnosti podržavati rad DVJ „Despot Đurađ Branković“.

Jevtić je ocenio da je 2022. bila najuspešnija godina za DVJ od samog osnivanja jedinice 2014. godine.

– Veliki uspeh je to što smo ostvarili saradnju sa dve dobrovoljne vatrogasne jedinice iz Slovenije, zahvaljujući kojima smo uspeli da kompletiramo zaštitnu opremu, a sa kolegama iz Slovenije smo potpisali i memoradnum o uzajamnoj pomoći u slučaju elementarnih nepogoda, tako da možemo računati na naše prijatelje iz ove zemlje i na njihovu opremu i tehniku u slučaju da to našoj opštini zatreba, kao što i oni mogu računati na nas – izjavio je Jevtić.

On je kao drugi, ništa manje važan uspeh naveo nabavku vatrogasnog vozila, čime je zaokružen proces opremanja jedinice, koja je sada u potpunosti operativna, a profesionalna Vatrogasna spasilačka jedinica iz Pećinaca, kako je rekao, može na dobrovoljce iz Kupinova da računa u punom kapacitetu.

– Jako je važno i to što smo i zvanično postali sastavni deo Sektora za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova, što znači da je celokupan sistem organizacije, obuke i delovanja preuzeo Sektor za vanredne situacije, u saglasnosti sa vatrogasnim savezima Srbije i Vojvodine – rekao je Jevtić i dodao da će u narednom periodu Sektor organizovati specijalističku obuku za dobrovoljne vatrogasne jedinice, koju će držati profesionalni instruktori sektora.

Zahvalnice su dodeljene i komandiru profesionalne vatrogasne jedinice iz Pećinaca Milanu Staniću, komandiru Policijske stanice Pećinci Nenadu Pavloviću, komandantu Vatrogasno-spasilačkog bataljona iz Sremske Mitrovice Živoslavu Ivkoviću i drugima koji su dali poseban doprinos razvijanju i afirmaciji DVJ „Despot Đurađ Branković“.

pecinci.org

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: