• subota, 20. april 2024.
Laćarci najbolji juniorski tim Srbije u basketu
Sport
0 Komentara

Laćarci najbolji juniorski tim Srbije u basketu

4. januar 2023. godine

Basket klub 3×3 Laćarak šampion je Srbije u juniorskoj konkurenciji. U Kragujevcu je 30. decembra odigran peti po redu tradicionalni turnir u 3×3 Basketu, u organizaciji košarkaškog saveza Srbije i Grada Kragujevca, pod imenom “New Year’s madness 5”. Turnir je prepoznat kao najjači i najmasovniji u Srbiji jer na njemu učestvuju najbolje ekipe u svim kategorijama.

Laćarci su nastupali u sastavu Gligić Nikola (kapiten), Nedimović Jovan, Dostanić Vukašin i Đaković Uroš, predvođeni trenerom Mirčeta Miodragom. Ekipa iz Laćarka je u konkurenciji od 12 ekipa svoje takmičenje počela u grupi C, gde su pobedili ekipe 3×3 Rakovica (17:14) i beogradsku ekipu Skromni momci (21:13). Samo prvoplasirani tim je prolazio u polufinale iz svake grupe, pa je sastav iz najvećeg sremskog sela u polufinalu izvukao do tada najbolji juniorski tim Srbije 3×3 Vekol, koji u svom sastavu ima juniorske reprezentativce Lazarević Đorđa i Đorđević Marka, koji je vicešampion sveta sa juniorskom basket reprezentacijom Srbije.

3×3 Laćarak je posle velike borbe savladao 3×3 Vekol u polufinalu sa 15:14 i zakazao finale protiv ekipe iz Kragujevca, 3×3 Timişoara. U meču za titulu pred oko 400 ljubitelja basketa u hali “Sajma Šumadije” u Kragujevcu, odigrao se vrhunski basket gde je naš tim iz Laćarka savladao domaću ekipu sa 18:16 i osvojio šampionsku titulu na najjačem juniorskom turniru Srbije u 2022. godini.

Rezultati:

Grupa “C”:

3×3 Laćarak – 3×3 Rakovica 17:14

3×3 Laćarak – Skromni momci 21:13

Polufinale:

3×3 Laćarak – 3×3 Vekol 15:14

Finale:

3×3 Laćarak – 3×3 Timişoara 18:16

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: