• subota, 20. april 2024.
Za 60 porodica 7,5 miliona dinara
Društvo | Projekti | Vesti | Sremska Mitrovica
0 Komentara

Za 60 porodica 7,5 miliona dinara

5. decembar 2022. godine

Ugovori sa vlasnicima kuća i stanova kojima su odobrene subvencije za realizaciju mera energetske sanacije potšisani su protekle nedelje u Gradskoj kući. Grad Sremska Mitrovica i Ministarstvo rudarstva i energetike za te namene opredelili su 7,5 miliona dinara građanima koji su dobili sredstva po konkursu.

Lokalna samouprava je prepoznala značaj ovakve pomoći za građane, a kroz ovu akciju omogućava se ušteda električne energije za 40 posto. Time se pored smanjenja potrošnje energije, smanjuje i emisija ugljen dioksida za 58 tona.

Miloš Mišković, predsednik Кomisije za energetsku sanaciju porodičnih kuća i stanova, rekao je da Grad Sremska Mitrovica već drugu godinu zaredom sufinansira mere energetske sanacije na svojoj teritoriji za porodične kuće i stanove.

-Danas je potpisano 60 ugovora sa građanima koji su učestvovali na konkursu i ispunili sve uslove za dobijanje ovih sredstava. Sredstva koja je Grad Sremska Mitrovica zajedno sa Ministarstvom rudarstva i energetike ove godine obezbedio za ove mere iznose 7,5 miliona. Grad neće stati na ovom javnom pozivu, u planu je da se do kraja decembra raspiše još jedan javni poziv kojim će Grad sufinansirati meru ugradnje solarnih panela. Tako se naša lokalna samouprava ponovo našla među opštinama koje su dobile sredstva na konkursu Ministarstva rudarstva i energetike – rekao je Miloš Mišković, predsednik komisije za energetsku sanaciju porodičnih kuća i stanova.

Jedan od potpisnika ugovora koji je dobio subvencije za zamenu stolarije je i Ranko Mataruga. On se zahvalo Gradu Sremska Mitrovica što je prepoznao potrebu sugrađana za sufinansiranje energetske efikasnosti porodičnih, stambenih objekata.

-Prijavili smo se mi koji smo smatrali da imamo potrebu za unapređenjem svog životnog standarda, a kroz ovaj vid energetske sanacije očekujemo da će nam biti umanjeni računi grejanja, odnosno da ćemo umanjiti svoje troškove. Grad je to prepoznao i unapredio stanje životne sredine kroz vid manje potrošnje energenata, a veće efikasnosti u stanovima i porodičnim kućama – rekao je Mataruga.

S. M. – Sl. N.

*Tekst objavljen u okviru projekta “Ekološkom svešću do sopstvenog zdravlja”koji je sufinansiran od strane Grada Sremska Mitrovica. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne odražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: