• četvrtak, 25. april 2024.
Peta sezona besplatne Škole sporta
Društvo | Projekti | Sport | Vesti | Sremska Mitrovica
0 Komentara

Peta sezona besplatne Škole sporta

8. decembar 2022. godine

Sportski savez Grada Sremska Mitrovica i ove godine realizuje projekat besplatne Škole sporta. Projekat je namenjen učenicima osnovne škole od prvog do četvrtog razreda i predškolcima uzrasta pet i šest godina.

-Naša želja da se što više dece bavi sportom, broj mališana je iz godine u godinu sve veći, rastemo, napredujemo i jačamo. Naš najveći napredak je pre svega u stručnom radu, naši sportski stručnjaci, profesori fizičkog, stručna lica koja rade sa decom, bogatiji su za iskustva koja stiču. U ovom momentu imamo oko 500 polaznika koji su u trenažnom procesu – tim povodom rekao je Nemanja Crnić, generalni sekretar Saveza.

Objekti u kojima deca treniraju u okviru Škole sporta su Poslovno – sportski centar “Pinki” i Atletski stadion. Treninzi su utorkom i četvrtkom u fitnes sali PSC “Pinki”, u 16:15 časova.

-Vežbanje pozitivno utiče na cirkulaciju, dotok kiseonika mozgu, pa deca bolje, brže misle, imaju bolju koncentraciju. Postepeno se navikavaju na timski rad, na komunikacuju, da se bave fizičkim aktivnostima, saradnju sa drugom decom. Cilj je da ih motivišemo da se bave fizičkim aktivnostima u predškolskom dobu, da uz igru i pesmu jačaju svoje zdravlje, stvore navike kako bi se tokom školskog uzrasta i u budućnosti, kao već odrasli ljudi, bavili sportom – istakla je Zorana Jakovljević, koja radi sa decom u okviru Škole sporta.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: