• utorak, 3. oktobar 2023.
Od malih nogu u najsavremenijim uslovima
Projekti | Sport
0 Komentara

Od malih nogu u najsavremenijim uslovima

19. decembar 2022. godine

Razvoj školskog sporta, osim mogućnosti stvaranja rasadnika budućih šampiona, predstavlja i preduslov stvaranja navike bavljenja sportom kod omladine, što posledično utiče na kolektivno zdravlje jednog društva. Ovu činjenicu uvideli su gradski čelnici u Sremskoj Mitrovici, te se poslednjih godina u uslove za bavljenje školskim sportom ulaže značajno više sredstava nego ranije.

S tim u vezi, u vrlo kratkom vremenskom periodu, grad će dobiti dve savremene fiskulturne sale. Naime, fiskulturna sala Osnovne škole “Jovan Popović”, nakon izgradnje potpuno novog školskog objekta, rekonstruisana je ove godine i slovi za možda i najsavremeniji objekat ovog tipa u okrugu, a radovi na izgradnji nove fiskulturne sale, koja će osim toga imati i funkciju sportske hale, počeli su i u Mačvanskoj Mitrovici.

Ovi projekti realizuju se u saradnji mitrovačke lokalne samouprave i Pokrajinske vlade. Za rekonstrukciju i dogradnju sale u “Popovićevoj” školi, zajedničkim snagama, izdvojeno je ukupno 105 miliona dinara, a u starom školskom objektu neke od učionica su takođe namenjene bavljenju sportom.

– Pored nove zgrade Osnovne škole „Jovan Popović” za koju je sredstva u saradnji sa Gradom Sremska Mitrovica izdvojila Pokrajinska vlada, sada imamo i novu sportsku halu koja je otvorena ove školske godine, koja je moderno opremljena i koju će takođe moći da koriste, ne samo učenici ove škole, nego i naši sugrađani – istakla je gradonačelnica Svetlana Milovanović.

Zadovoljstvo kompletiranjem radova na izgradnji i obnovi škole izrazio je i direktor Slobodan Stojilković.

– Osim fiskulturne sale, opremili smo još tri sale koje smo dobili rekonstrukcijom starog objekta, salu za stoni tenis, aerobik-fitnes salu sa elementima korektivne gimnastike i mini-teretanu koja može da se koristi za nastavu i nakon nastave, posle 18 sati za pripreme naših lokalnih klubova. U jednom delu rekonstruisanog, starog objekta otvorili smo četiri nove radne prostorije gde su sada predškolci i mogu vam reći da sam oduševljen ovim broje dece koja će uživati u ovakvom lepom prostoru u narednim godinama. Ovo je objekat gde dete dođe u petoj godini i ode kada završi osnovnu školu. Zahvalio bih se Pokrajinskoj vladi, Upravi za kapitalna ulaganja i Gradu Sremska Mitrovica što su prepoznali i podržali ideju i projekat, što su nam finansijski omogućili da sve ovo napravimo, da radimo i uživamo, da naša deca uče na najmoderniji i najbezbedniji način danas u Srbiji. Sportski tereni su rekonstruisani, teren za košarku i tenis su inače i osvetljeni, tako da mogu da se koriste i noću u letnjem periodu. Inače ovde puno dece boravi leti, igra basket, tenis, otvoreno je za građanstvo i tako će biti i dalje. Ovde će da živi sport – rekao je Stojilković.

*Tekst objavljen u okviru projekta “Sportom za zdravu Mitrovicu” koji je sufinansiran sredstvima Grada Sremska Mitrovica. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne odražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: