• petak, 19. april 2024.
“Dani grčke kulture” u Sremskoj Mitrovici
Kultura | Sremska Mitrovica
0 Komentara

“Dani grčke kulture” u Sremskoj Mitrovici

9. decembar 2022. godine

Manifestacija “Dani grčke kulture” koju organizuje Udruženje srpsko-grčkog prijateljstva “Irida” održaće se od 13. do 17. decembra u Sremskoj Mitrovici.

U utorak 13. decembra sa početkom u 19 časova, u Galeriji “Lazar Vozarević” će se obratiti gosti programa koji će govoriti o istorijskim odnosima Srbije i Grčke, a u muzičkom delu programa Hor “Irida” će izvesti kompozicije Mikisa Teodorakisa. Planirana je i dodela priznanja “Najhumaniji učenik”.

Za sredu 14. decembra od 18 časova, takođe u sremskomitrovačkoj Galeriji planirano je predavanje “Slavizmi u grčkom jeziku-novogrčkipesnici”, koje će održati dr Predrag Mutavdžić i msr Aleksandra Milanović.

U četvrtak 15. decembra u Muzeju Srema će biti održana radionica vajanja “Autoportet sa grčkim motivima”, namenjena srednjoškolcima, a početak je planiran za 12 časova. Ista radionica biće održana sutradan sa početkom u 12 časova, ali namenjena osnovcima. Obe radionice će voditi akadamska slikarka Ružica Španović. 

Završetak manifestacije predviđen je za subotu 17. decembra u 18 časova u Muzeju Srema. Biće održan koncert humanitarnog karaktera “Irida i prijatelji”, na kome će nastupiti OŠ “Jovan Popović” DNUK “Kolomejka”, Hor penzionera “Sremci”, Hor “Polifonika”, Ivana Ohmut – klavir, Lea Nedimović – flauta, Alisa Božić – violončelo, Hor i Orkestar “Irida” i gosti iznenađenja. 

Manifestacija se realizuje pod pokroviteljstvom Pokrajinskog sekretarijata AP Vojvodina i Gradske Uprave za kulturu i sport Grada Sremska Mitrovica i gradskih ustanova, Galerije “Lazar Vozarević” i Muzeja Srema.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: