• utorak, 3. oktobar 2023.
Budući centar mačvanskog sporta
Projekti | Servis | Sport
0 Komentara

Budući centar mačvanskog sporta

11. decembar 2022. godine

Izgradnja fiskulturne sale Osnovne škole “Dobrosav Radosavljević Narod” u Mačvanskoj Mitrovici počela je ove godine, a po svemu sudeći, uslovi za bavljenje sportom na ovaj način će se izjednačiti sa obe strane Save. Projekat vredan više od 430 miliona dinara trebalo bi da bude završen naredne godine. Od strane Upave za kapitalna ulaganja Autonomne pokrajine Vojvodine za radove u okviru prve faze, odnosno takozvane sive faze opredeljena su sredstva u visini od 232,5 miliona dinara, dok će Grad Sremska Mitrovica podržati projekat sa 12 miliona.

Kako je istakao zamenik gradonačelnice Petar Samardžić, naredne godine sledi ulaganje još 190 miliona dinara finansiranih iz više izvora.

Osim fiskulturne sale u objektu će biti smeštene još i svlačionice sa toaletima i tuševima za dečake, devojčice i nastavnike/trenere, toalet za osobe sa invaliditetom, sparavarnica, tribine na dva nivoa sa 205 sedećih mesta, zatim kuhinja sa pomoćnim, pratećim prostorijama (magacinskim prostorom, prostorom za pranje sudova…), velika trpezarija kapaciteta 120 stolica, garderober, kabinet za tehničko obrazovanje, prostor za dnevni boravak, stan za domara sa radionicom.

-Fiskulturna sala je površine skoro 1.000 metara kvadratnih, a biće pogodna za više dvoranskih sportova – košarku, odbojku, mali fudbal, tenis, gimnastiku, osim nje istakao bih trpezariju, odnosno po potrebi restoran i salu za razne manifestacije i dešavanja, jer će u njoj vrlo lako i jednostavno moći da se montira bina, a s obzirom da će celokupan objekat biti nezavistan od nastavno – administrativnog dela škole, znači da će biti na raspolaganju i građanstvu, baš kao i sama sala, rekao je Samardžić.

*Tekst objavljen u okviru projekta “Sportom za zdravu Mitrovicu” koji je sufinansiran sredstvima Grada Sremska Mitrovica. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne odražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: