• utorak, 21. maj 2024.
Prijava poslodavaca za učešće u programu dualnog obrazovanja
Društvo | Vesti
0 Komentara

Prijava poslodavaca za učešće u programu dualnog obrazovanja

13. oktobar 2022. godine

Poslodavci koji žele da se uključe u model dualnog obrazovanja za narednu školsku 2023/2024. godinu mogu podneti prijavu do 30. novembra, saopštila je danas Privredna komora Srbije (PKS).

Poslodavci se prijavljuju putem specijalizovanog veb portala Privredne komore Srbije portal.dualnoobrazovanje.rs na kojem kreiraju profil kompanije i podnose prijavu za uključivanje u model dualnog obrazovanja, naveli su iz PKS.

Za školsku 2023/2024. godinu poslodavcima će biti omogućeno da, pored postojećih 65 obrazovnih profila, biraju kadrove i za šest novih: elektrotehničar energetike, tehničar dizajna grafike, tehničar drumskog saobraćaja, nautički tehničar-rečni smer, tapetar-dekorater i cvećar-vrtlar.

Prilikom prijavljivanja poslodavci podnose izjavu o spremnosti za uključivanje u dualno obrazovanje i zahtev za akreditaciju.

Prateću dokumentaciju za akreditaciju poslodavci dostavljaju najkasnije do 15. decembra, elektronskim putem na mejl: obrazovanje@pks.rs ili na adresu Privredne komore Srbije, Resavska 13-15, Beograd.

Iz PKS su podsetili da više od 700 kompanija učestvuje u sistemu dualnog obrazovanja u Srbiji i da je kroz dualni obrazovni sistem prošlo više od 10.500 učenika.

FoNet

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: