• sreda, 21. februar 2024.
“Miholjski susreti sela” u Beočin selu
Društvo | Zabava | Vesti | Beočin
0 Komentara

“Miholjski susreti sela” u Beočin selu

22. septembar 2022. godine

Manifestacija „Miholjski susreti sela“ zakazana za subotu, 24. septembar u Beočin selu i ove godine će okupiti brojne učesnike, lokalne proizvođače hrane, pića i delikatesa, izvođačke sastave i udruženja.

Posetioci će u okviru celodnevnog programa u Beočin selu imati priliku da se podsete starih narodnih običaja i da uživaju u loklanom stvaralaštvu, tradicionalnim igrama i pesmi ali i sportskim i kulinarskim nadmetanjima.

„Miholjski susreti sela“ se drugi put održavaju u opštini Beočin. Ove godine selo domaćin „Miholjskih susreta“ je Beočin selo koje će svoje goste i posetioce dočekati na starom mestu za vašare, druženja i okupljanja meštana, popularno nazvanom Guvno. Program u subotu traje od 11 do 16 časova nakon čega će se nastaviti druženje uz muziku.

Posebnu zanimljivost „Miholjskih susreta sela“ u Beočinu predstavlja mogućnost učešća publike u samom programu manifestacije pa će tako posetioci moći da se oprobaju u spremanju sača, nadvlačenju konopca, takmičenju parova u plesu sa dunjom a za najmlađe učesnike organizatori pripremaju igre, iznenađenja i nagrade.

Manifestaciju će svečano otvoriti predsednica opštine Beočin Biljana Janković.

„Miholjski susreti sela“ su projekat Ministarstva za brigu o selu Republike Srbije koji se u saradnji sa opštinama širom Srbije realizuje u cilju negovanja kulture, tradicije i unapređenja društvenog života u selima. Učešće je ove godine uzelo 87 lokalnih samouprava među kojima je i opština Beočin, koja u saradnji sa Mesnom zajednicom Beočin selo organizuje ovaj događaj.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: