• nedelja, 14. april 2024.
Zaplenjeno preko 63.000 franaka
Društvo | Vesti | Šid
0 Komentara

Zaplenjeno preko 63.000 franaka

15. avgust 2022. godine

Carinici su krajem prošle nedelje na prelazu Batrovci, u saradnji sa policijom, zaplenili 63.300 švajcarskih franaka, koje je jedan bračni par stranih državljana imao nameru da bez prijavljivanja prenese preko granice.

Prekršaj je otkriven kada je kasno u toku noći na ulazu u zemlju za detaljan pregled izdvojen automobil stranih registarskih oznaka, kojim su pomenuti putnici putovali.

Na pitanje carinika da li imaju nešto za prijavljivanje, supružnici su odgovorili odrično, a što se tiče gotovine koju sa sobom nose, kazali su da imaju ukupno 15.000 franaka.

Detaljan pregled je pokazao da je suma deviza koju su imali kod sebe daleko veća, jer je na raznim mestima u njihovom ručnom prtljagu pronađeno ukupno 82.700 franaka.

Putnicima je vraćeno po dozvoljenih 9.700 franaka (protivvrednost 10.000 evra), dok je u hitnom sudskom postupku trajno oduzeto 63.300 franaka.

Izvor/foto: upravacarina.rs

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: