• subota, 20. april 2024.
Pećinačka „Lekcija“ na Međunarodnom susretu varoških pozorišta u Gornjem Milanovcu
Društvo | Kultura | Pećinci
0 Komentara

Pećinačka „Lekcija“ na Međunarodnom susretu varoških pozorišta u Gornjem Milanovcu

7. jul 2022. godine

Кomična drama „Lekcija“ rađena u produkciji pećinačkog Кulturnog centra pod pokroviteljstvom pećinačke lokalne samouprave ostvarila je plasman na 4. Međunarodni susret varoških pozorišta pod nazivom „Takovske cveti“ u Gornjem Milanovcu koji će se održati od 11. do 17. jula ove godine.

Predstava koju je režirao student pozorišne i radio režije na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu, Slobodan Stanković iz Pećinaca po motivima istoimene jednočinke Ežena Joneska jedna je od pet predstava koja će učestvovati u takmičarskom delu programa pored amatera iz Skoplja, Pala, Laktaša i Boljevaca. Pećinački amateri su na programu u utorak 12. jula u Кulturnom centru u Gornjem Milanovcu s početkom u 20 časova:

„Ovo je veliki uspeh pećinačkog Кulturnog centra pod čijem okriljem radi dramska sekcija pogotovu ako se uzme u obzir činjenica da je u pitanju festival međunarodnog karaktera na koji je bilo prijavljeno 14 predstava iz Makedonije, Hrvatske, BiH, Crne Gore i Srbije. Ovim uspehom još jednom smo potvrdili da scensko stvaralaštvo u našoj sredini živi, pa ćemo tako nastaviti da promovišemo kulturu kako u svojoj sredini tako i van granica naše opštine nastupima na pozorišnim festivalima kao što je ovaj.“ – istakao je Stanković.

Podsetimo, pomenuta predstava u kojoj igraju Aleksandra Opačić, Bojan Naić i Merima Radivojević/Jelena Nedeljković jedna je od osam najboljih predstava u Sremu koja je na Zonskoj smotri amaterskog dramskog stvaralaštva u Beočinu polovinom aprila ostvarila plasman na 28. Vojvođanski festival novih teatarskih formi i monodrame koji će se krajem septembra održati u Bačkoj Topoli u organizaciji Doma kulture Bačka Topola i Saveza umetničkog stvaralaštva Vojvodine. Pored toga, na Smotri u Beočinu žiri publike nagradio je Aleksandru Opačić za najbolju žensku ulogu, a Bojana Naića za najbolju mušku ulogu, dok je Merima Radivojević dobila dve nagrade – od selektora za glumačko ostvarenje na festivalu i od žirija publike za najbolju sporednu žensku ulogu.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: