• utorak, 16. april 2024.
Rešavanje problema kanalizacije u Šišatovačkoj ulici
Društvo | Vesti | Sremska Mitrovica
0 Komentara

Rešavanje problema kanalizacije u Šišatovačkoj ulici

15. jun 2022. godine

U saradnji sa „Gradskim stanovanjem“, JKP „Vodovod“ radi na rešavanju problema koji stanovnici u Šišatovačkoj ulici u Sremskoj Mitrovici imaju sa odvođenjem otpadnih voda. Radi se kompletna rekonstrukcija šahta i dela oštećenog cevovoda kako bi upotreba kanalizacije bila funkcionalna u smislu efikasnijeg kanalisanja otpadnih voda. Radove finansiraju stanari zgrade i „Gradsko stanovanje“ DOO Sremska Mitrovica. Predračunska vrednost posla je oko 200 000 dinara.

Kanalizaciona mreža u naselju KP Dom izgrađena je pre oko pola veka. S vremenom je na pojedinim delovima kanalizacione mreže dolazilo do oštećenja koja su za posledicu imala česta zagušenja. U ovom slučaju, reč je o havarisanju cevne mreže i instalacija, zbog čega su u poslednje vreme bile sve češće intervencije na odgušenju. Usled urušenog šahta i nedostajućeg dela cevovoda otpadne vode nisu adekvatno kanalisane.

U cilju rešavanja ovog problema radnici JKP „Vodovod“ rade rekonstrukciju dela kanalizacione mreže, koja podrazumeva izgradnju novog šahta i ugradnju nove cevi sa adekvatnom revizijom za kontrolu odvođenja otpadnih voda. To bi na jedan duži rok trebalo da kanalizacionu mrežu u ovom delu naselja dovede u funkcionalno stanje.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: