• petak, 29. mart 2024.
Sremskoj Mitrovici uručeno priznanje u Kanu
Vesti
0 Komentara

Sremskoj Mitrovici uručeno priznanje u Kanu

15. mart 2016. godine

Sremska Mitrovica –  U francuskom letovalištu Kan danas su dodeljene nagrade za gradove budućnosti za 2016/2017. godinu. Nagradu u ime grada Sremska Mitrovica, primio je načelnik gradske uprave za urbanizam, komunalne i inspekcijske poslove Vladimir Petković.

– Iako je ovo treća godina zaredom kako Mitrovica dobija priznanje Engleskog časopisa „FDI“, koji je deo medijske grupacije „Financial Times Ltd“, ove godine nagrada je u daleko ozbiljnijoj kategoriji. Pod kategorijom ekonomskog potencijala koji grad pruža, se podrazumeva kompletan učinak lokalne uprave da privuče stranog investitora. Tako da je ovogodišnja nagrada prava potvrda dosadašnje poslovne filozofije grada, saopštavaju iz Gradske kuće u Sremskoj Mitrovici.

image-072be90c2a9bf35f5106c85d97ff199db93e4c48c2e69401e5004fedc2312bdd-V (1)– Odnos prema investitoru je nešto što nas izdvaja od drugih opština. Otvorena i efikasna uprava pruža investitoru kompletnu podršku od trenutka kada dostavi pismo o namerama do realizacije same investicije. Takođe naše učešće u povezivanju i posredovanju sa drugim nivoima vlasti investitorima puno znači.

Uvek se svi vraćaju primeru kompanije „Cooper Standard” koja je dozvolu dobila za samo trinaest radnih dana ili skorijem primeru kada je za manje od dva meseca urađena kompletna dokumentacija koja je bila neophodna za legalizaciju i upis u evidenciju nepokretnosti preko 20.000 kvadrata stare mesne industrije Mitros, što je bilo presudno za investitora da kupi ovaj nekadašnji mesni gigant u stanju u kakvom je bio posle šest godina stečaja.

Na primeru našeg grada se jasno vidi da subvencije i geografski položaj znače ali ljudski faktor ipak predstavlja osnov i sigurnost za nove investitore“ – rekao je Vladimir Petković nakon prijema značajnog priznanja.

U Sremskoj Mitrovici ističu da su kompletno komunalno opremljene industrijske zone, putna infrastruktura kao i preduzimljivost lokalne uprave, privukli u prethodnim godinama oko 150 miliona evra stranih ulaganja u ovaj grad.

Jedna od najznačajnijih stranih investicija je svakako ponovo pokretanje mesne industrije “Mitros”, koja bi do kraja meseca trebala da otpočne proizvodnju u kompletno renoviranom i osavremenjenom prostoru. Tu su i kompanije „Cooper standard“ i „Lames“, kao i „Luvata” koja je otpočela sa izgradnjom nove proizvodne hale. Holandska kompanija „Vahali“ od 2013. godine posluje u Sremskoj Mitrovici i ova strana investicija na najreprezentativniji način predstavlja Sremsku Mitrovicu u svetu.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: