• petak, 1. jul 2022.
Dobrodošlica za 19 novorođenčadi
Društvo | Vesti | Pećinci
0 Komentara

Dobrodošlica za 19 novorođenčadi

21. maj 2022. godine

Jednokratna novčana naknada za porodice sa novorođenčadima, u iznosu od 40.000 dinara, ovih dana stiže na kućne adrese 19 porodica iz opštine Pećinci koje su bebu prijavile u periodu od 16. marta do 16. maja.

Predsednik opštine Siniša Đokić uručio je naknadu porodici Krnjulac iz Brestača. Dvomesečna Dunja je drugo dete Suzane i Nikole Krnjulac. Starija kćerka Mila ima tri i po godine, a kako je rekla majka Suzana, naknada koju Opština isplaćuje može dosta da pomogne pri kupovini osnovnih stvari za bebu.

Đokić je istakao da je novčana naknada najznačajnija mera podrške porodici koju sprovodi lokalna samouprava, ali ne i jedina.

-Trudimo se da naknada što pre stigne do roditelja, jer želimo da znaju da mogu da računaju na našu podršku. Opština finansira i besplatan vrtić za jedno od dece u porodicama sa blizancima, a za treće i četvrto dete u porodici boravak u vrtiću je takođe besplatan. Sve porodice sa naše teritorije dobijaju i besplatne higijenske pakete za novorođenče – poručio je prvi čovek pećinačke opštine.

pecinci.org

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Leave a Reply

%d bloggers like this: