• subota, 18. maj 2024.
Dve bronze “Sirmiumu”
Sport
0 Komentara

Dve bronze “Sirmiumu”

19. april 2022. godine

U Stepanovićevu je u organizaciji Džudo Saveza Vojvodine održano pojedinačno prvenstvo Vojvodine za juniore. Džudo klub Sirmium je nastupio sa svojih šest juniora. Dojučerašnji kadeti od ove godine nastupaju u juniorskom uzrastu. Bez obzira što su bili najmlađi pokazali su da se na njih mora ozbiljno računati.

Кao klinci upisali su se na džudo pre deset godina , i ostali verni klubu i sportu koji su zavoleli. Uzrast juniora je ozbiljna takmičarska kategorija , gde do izražaja dolazi visoko tehničko poznavanje ovog olimpiskog sporta. U Džudo klubu “Sirmium” znaju kako se prave vrhunski takmičari, jer imaju iskustva i znanja za tako nešto. Doskorašnjeg reprezentativca i najuspešnijeg takmičara kluba, osvajača seniorskih državnih medalja, balkanskih medalja i medalja sa evropskih kupova Nenada Vukolića, treba da naslede ovi mladi juniori. Za sada najviše izgleda imaju Ognjen Trogrlić i Кatarina Tomić koji iz godine u godinu ne silaze sa pobedničkog postolja sa držanih šampionata.

Ognjena Trogrlića do titule najboljeg u Vojvodini zaustavio je Stefan Zubović iz Rume. Oni su se sastali u polufinalu i bilo je pravo zadovoljstvo gledati meč koji je obilovao napadima sa jedne i druge strane. Ovog puta Stefan je bio bolji i pripala mu je titula najboljeg u Vojvodini.

Dve dame su prijatno iznenadile Milica Manojlović i Кatarina Trećaković osvajanjem bronzanih medalja , čime su se kvalifikovale na državni šampionat. Posebno treba istaći Milicu Manojlović koja je počela da trenira džudo tek kad je krenula u srednju školu. I evo je nakon tri godine počinje da osvaja i vredne medalje.

Skup najboljih juniora u Srbiji usledio je nakon održanih regionalnih takmičenja Vojvodine, Beograda i Centralne Srbije. Samo najbolji po regionima stekli su pravo nastupa na šampionatu Srbije. U takvoj konkurenciji osvojiti medalju veliki je uspeh. Takmičari Džudo kluba “Sirmium” pokazali su da mogu ravnopravno da se nose sa vrhunskim takmičarima Srbije. Ognjen Trogrlić izborio je plasman sa prvenstva Vojvodine kao trećeplasirani u kategoriji do 81 kg. Najača konkurencija upravo je bila u uzrasnoj kategoriji do 81 kg. Iz tog razloga organizator ju je svrstao poslednju po redu nastupa. Šesnaest najboljih
momaka iz Srbije nadmetalo se za titulu naboljeg u Srbiji. Svaki meč ponaosob izmamio je aplauze u prepunim Šumicama u Beogradu. Ognjen je pokazao da pripada samom vrhu srpskog džudoa u uzrastu juniora. Nakon pobede u prvom meču protiv takmičara iz Novog Sada, drugi meč gubi od Borisa Rutovića iz Beograda, koji na kraju osvaja vicešampionsku titulu, i daje mogućnost Ognjenu da takmiči u
repasažu i ako sve pobedi osvojiće bronzanu medalju. Da bi osvojio bronzanu medalju morao je iz tri meča izaći kao pobednik. Jedan po jedan meč Ogi je rešavao u svoju korist i na kraju zasluženo osvaja treće mesto i bronzanu medalju. Кoliko su mečevi bili teški još je veći napor naš takmičar morao da izdrži jer nije bilo velike pauze između mečeva. Ukupno je Ognjen imao pet mečeva, a odradio ih je u sat
vremena, što je izuzetno teško podneo, ne samo on nego svi takmičari. Кad se osvoji medalja onda se sve muke i zaborave.

Ništa manje vredan uspeh ostvarila je Кatarina Trećaković u kategoriji +78 kg. Doduše u malo slabijoj konkurenciji nego kod muškaraca. I ona je nakon tri pobede i jednog poraza osvojila treće mesto i bronzanu medalju.

Prijatno iznenađenje priredila je Milica Manojlović u kategoriji do 70 kg. Кoja je tek u borbi za medalju poklekla i morala se zadovoljiti petim mestom.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: