• ponedeljak, 26. septembar 2022.
Mitrovačka bolnica bogatija za 14 mladih lekara
Društvo | Vesti | Sremska Mitrovica
0 Komentara

Mitrovačka bolnica bogatija za 14 mladih lekara

14. mart 2022. godine

Opšta bolnica Sremska Mitrovica bogatija je za 14 mladih lekara, koji su angažovanje u ovoj zdravstvenoj ustanovi dobili u okviru programa zapošljavanja najboljih diplomaca medicinskog fakulteta.

U subotu, 12. marta, u Vladi Srbije organizovan je svečani prijem i dodela ugovora za ukupno 530 mladih lekara sa prosečnom ocenom 8.50, kojem su prisustvovali premijerka Srbije Ana Brnabić i ministar zdravlja Zlatibor Lončar.

Premijerka je, u ime države, zahvalila mladim lekarima koji su se odlučili da ostanu u zemlji i rade težak ali human posao i što time daju primer ostalim mladim ljudima da se trud, rad i marljivost isplate.

Opšta bolnica Sremska Mitrovica je ovim programom zapošljavanja postala jača za 14 najboljih studenata medicine koji su zajedno sa v.d. direktorom prim. dr Draganom Malobabićem, bili deo svečanosti u Vladi Srbije.

Dr Malobabić je izrazio veliko zadovoljstvo što i mitrovačka bolnica dobija pojačanje ovolikim brojem mladih lekara i nada se uspešnom radu i napretku, a bolnica će svakako učiniti svaki dodatni napor kako bi oni dobili adekvatno znanje i kroz rad sa mentorima stekli neophodno iskustvo.

U Opštoj bolnici Sremska Mitrovica zaposlenje su dobili lekari: Vladimir Кostić, Tamara Simić, Ana Živković, Stefan Jovičić, Ružica Janković, Nikola Ratić, Branimir Mihajlović,Vladan Dragišić, Jasna Iličić, Luka Novaković, Igor Zolnjan, Irina Granolić, Teodora Кosanović i Jovana Кlincov.

Podsećanja radi, program zapošljavanja najuspešnijih diplomaca pokrenulo je Ministartsvo zdravlja 2018. godine i do sada je u okviru tog programa, zaposleno blizu 35.000 mladih zdravstvenih radnika.

Foto: Opšta bolnica Sremska Mitrovica

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Leave a Reply

%d bloggers like this: