• subota, 18. maj 2024.
Edukacija najmlađih u okviru projekta “Sremska sela udruženo za zaštitu životne sredine”
Društvo | Vesti | Sremska Mitrovica
0 Komentara

Edukacija najmlađih u okviru projekta “Sremska sela udruženo za zaštitu životne sredine”

30. septembar 2021. godine

U okviru projekta “Sremska sela udruženo za zaštitu životne sredine” koji spravode “Eko-projekt tim” i Javno komunalno preduzeće “Komunalije” iz Sremske Mitrovice, u toku je edukacija učenika u svim područnin odeljenjima osnovnih škola na teritoriji grada. 

Cilj ovog projekta jeste podstaći najmlađe da razmišljaju u pravcu unapređenja stanja životne sredine u seoskim sredinama, sprečavanju nastanka divljih deponija, reciklaži i generalno pravilnom upravljanju otpadom. 

Radionice su interaktivne, a pored razgovora sa decom, prave se predmeti od reciklabilnih materijala i organizuju edukativne igre. 

Najmlađe generacije su najvažnija karika u procesu unapređenja sistema upravljanja otpadom, ne samo što će stečena znanja preneti starijima, nego što će u budućnosti oni biti zaduženi za održavanje ovog sistema, a sve u cilju stvaranja boljih zivotnih uslova u selima na teritoriji našeg grada. 

Ovaj projekat je podržan od strane Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede i Grada Sremska Mitrovica. 

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: