• petak, 19. april 2024.
Razgovor sa Borisom Subotićem – Muziku živim od kada sam rođen
Društvo | Vesti | Sremska Mitrovica
0 Komentara

Razgovor sa Borisom Subotićem – Muziku živim od kada sam rođen

2. februar 2022. godine

Mitrovčanin Boris Subotić takmičiće se na ovogodišnjem izboru za Pesmu Evrovizije, sa autorskom pesmom „Vrati mi“. Od 4.000 pesama, koje su pristigle na konkurs za Pesmu Evrovizije, Radio televizija Srbije odabrala je 36 kompozicija, među kojima se našao i mladi Mitrovčanin.

Boris ima 21 godinu i student je Fakulteta savremenih umetnosti u Beogradu, smer muzička produkcija .

-Ideja da se pojavim na ovogodišnjem izboru desila se slučajno. Moj muzički put je trebao da ide u skroz nekom drugom smeru, ali je Miloš Marković, koji je moj glavni saradnik na ovom projektu, nakon preslušanih par mojih autorskih pesama predložio da sarađujemo i da pesmu prijavimo na takmičenje. Mislim da ću muzikom početi da se bavim na pravi način tek sledećeg meseca kada “Vrati mi” bude puštena u javnost – priča Boris o svom učešću na izboru za Pesmu Evrovizije.

Inače, ovaj talentovani Mitrovčanin pevanjem se bavi od svoje pete godine. Voli za sebe da kaže da “muziku živi od kada je rođen”, jer, su mu roditelji pričali da je pevao još pre nego što je progovorio.

-Prva koja je otkrila da zaista posedujem talenat bila je Tamara Pajkanović, koja vodi muzičko zabavište “Vivak”. Od tada postajem doživotni član tog zabavišta i moje prvo muzičko pojavljivanje bilo je na upravo na Festivalu “Vivkovizija”. Godinu dana kasnije na istom Festivalu i pobeđujem, a nakon toga se takmičim i na mnogobrojnim dečijim festivalima. 2010. godine postajem drugoplasirani na nacionalnom izboru za predstavnika na Dečijoj pesmi Evrovizije. Dve godine kasnije pojavljujem se u šou programu “Ja imam talenat” odakle me ljudi verovatno najviše i pamte. Nakon par godina pauze takmičim se i pobeđujem u šou programu humanitarnog karaktera “Ja mogu sve” na RTS-u koji je verovatno i moje najznačajnije dosadašnje iskustvo. Od 2013. godine otkrivam svoj talenat za pisanje muzike i teksta. Кrajem prošle godine, za “Hype” produkciju, izlazi pesma Ruže Rupić “Sama sam birala” gde potpisujem muziku i tekst. Uskoro bi trebalo da izađu i ostale pesme koje sam pisao za druge izvođače – ovako o svojim dosadašnjim nastupima priča 21-godišnji Boris i dodaje da je nekoliko godina pohađao školu pevanja Aleksandre Radović, te da ga je iskustvo koje je tamo stekao donekle i formiralo kao izvođača i autora, jer se u njegovim notama može čuti uticaj Aleksandrine muzike.

Inače, ove godine umesto „Beovizije“, takmičenje nosi naziv „“RTS-ov izbor za predstavnika za Pesmu Evrovizije” i održaće se kroz dva polufinala 3. i 4. marta, dok će veliko finale biti 5. marta, a glasovi publike će odlučiti ko će biti naš predstavnik na Evroviziji 2022. godine.

S. Mihajlović

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: