• sreda, 28. februar 2024.
Paušalcima stižu rešenja
Društvo | Vesti
0 Komentara

Paušalcima stižu rešenja

20. januar 2022. godine

U narednih pet dana svi preduzetnici – paušalci dobiće rešenje o utvrđenim obavezama za 2022. godinu u svoje poresko sanduče, najavila je danas Poreska uprava, uz informaciju da je toj grupi obveznika obračunala porez na prihode od samostalne delatnosti i doprinosa za obavezno socijalno osiguranje za 2022. godinu.

Rešenja o utvrđenim poreskim obavezama preduzetnicima paušalcima i izveštaje o načinu utvrđivanja paušalnog prihoda Poreska uprava će dostaviti u elektronskom obliku, postavljanjem u poresko sanduče, i to od danas do 25. januara, a posredstvom portala ePorezi.

Novoosnovani preduzetnici-paušalci će u roku od 48 sati od dana registracije osnivanja privrednog subjekta u Agenciji za privredne registre dobiti izveštaj o načinu utvrđivanja paušalnog prihoda i rešenja o utvrđenoj obavezi u elektronskom obliku u poresko sanduče posredstvom portala ePorezi, navodi Poreska uprava u saopštenju.

Rešenje se, kako ističu, smatra dostavljenim danom postavljanja na portal Poreske uprave, shodno odredbama Zakona o poreskom postupku i poreskoj administraciji.

Podsećaju da je za pristup portalu Poreske uprave neophodan kvalifikovani elektronski sertifikat, kao i da je obveznik dužan da ovlasti drugo lice, ukoliko ono u ime preduzetnika paušalca pristupa poreskom sandučetu.

FoNet

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: