• petak, 29. mart 2024.
Tomislav Trebovac, Laćarac sa magijom u nogama
Vesti
0 Komentara

Tomislav Trebovac, Laćarac sa magijom u nogama

29. decembar 2021. godine

Sa talentom se čovek rađa, a Laćarac Tomislav Trebovac je pravi primer toga. Noćna mora za rivale na fudbalskom terenu, svojim driblinzima i sjajnim golovima već više od decenije oduševljava publiku. Bogato iskustvo iz Srbije nadogradio je internacionalnim izletom灯 na Maltu. Danas brani boje Hajduka iz Divoša, a sigurno je jedan od najkvalitetnijih igrača Vojvođanske lige Jug灯.

– Seniorski fudbal sam počeo da igram u LSК-u iz Laćarka, čiju sam školu prošao, tu sam odigrao nekih godinu dana. Iz LSК-a odlazim u Big Bul iz Bačinaca koji je vodio pokojni Bogić Bogićević. Sa tim timom sam 2010. godine bio prvak Srpske lige “Vojvodina” i plasirali smo se u Prvu ligu Srbije. Tu je došlo do fuzije Big Bull-a i Radničkog iz Šida. Odigrao sam godinu dan i odatle sam prešao u Srem iz Sremske Mitrovice. U gradu na Savi se nisam mnogo zadržavao, svega polusezonu. Iz Srema odlazim u Novi Sad sa Detelinare. Usledio je prelazak u Radnički iz Sremske Mitrovice, gde provodim dve godine – počinje svoju priču Tomislav Trebovac.

Za to vreme, Radnički je na krilima Trebovca imao dosta uspeha u ligi i kupu. Obezbeđen je plasman među 32 ekipe u tadašnjem Lav灯 Кupu Srbije, što je bio velik uspeh za klub i grad. Usledio je odlazak u Loznicu, gde je ovaj sjajni tehničar poneo epitet najboljeg strelca veoma kvalitetnog takmičenja.

– Posle Radničkog odlazim u Loznicu, te godine osvajamo Srpsku ligu Zapad灯 i plasiramo se u Prvu ligu Srbije. Iz Loznice se vraćam u Radnički iz Sremske Mitrovice. Tim je tada imao dosta dobrih i kvalitetnih prvoligaških i superligaških fudbalera. Imali smo visoke ambicije, ali nismo uspeli da uđemo u viši rang takmičenja – priča Toma.

Ubrzo mu je stigla ponuda sa Malte, koju je prihvatio. Na ostrvu je proveo dve godine igrajući za tamošnje klubove Zebuč i Maba.

– Razlika u fudbalu na Malti i u Srbiji je velika, tamo su klubovi polu profesionalni i kvalitet same igre je znatno slabiji nego kod nas. Infrastruktura i finansije znatno bolje. Svakako, sjajno iskustvo za mene koje ću zauvek pamtiti. Sam život na Malti je bio lep, olakšavajuća okolnost je ta što ima dosta naših ljudi, što u fudbala, ali i u drugim branšama. Imao sam tu sreću da se i tamo družim sa mojim Laćarcima – kaže Toma.

Može da odgovori na nekoliko pozicija na terenu, uvek je željan golova i dobro se snalazi u napadu. Ipak, nije mu strano ni da igra u veznom redu, što je i bio slučaj nekoliko puta tokom karijere. Prošle sezone predvodio je sa kapitenskom trakom oko ruke sremskomitrovački Radnički u Prvoj ligi Srbije. Usledio je rastanak prošlog leta i prelazak u Hajduk iz Divoša, taj transfer odjeknuo je među ljubiteljima fudbalske igre u Sremu.

– Hajduk iz Divoša je vrlo dobro organizovan klub sa ozbiljnim ljudima koji ga vode. Vlada porodična atmosfera, ambicije su velike, a to je plasman u viši rang. Očekuje nas dosta težak posao, liga je jaka i dosta teških utakmica je pred nama. Mislim da imamo odličnu ekipu za ovaj rang takmičenja, a uveren sam da bi imali šta da kažemo i u Srpskoj ligi Vojvodina – priča Laćarac.

Кao neko ko priznaje samo pobedu, gladan je uspeha i želi da ostvari zacrtano sa Divošanima. Trenutno je fokusiran na Hajduk, uvek daje maksimum, što je publika u selu podno Fruške gore već mogla da vidi.

– Što se tiče nekih mojih ličnih planova, trenutno sam skoncentrisan na Hajduk, pokušaću da dam svoj maksimum kako bi u nastavak sezone ostvarili zacrtano. Prvo da završimo ovu, a posle nje ćemo pričati o narednoj. Кorak po korak – dodaje Toma.

Sa svega 15 godina bio je u kampu velikana evropskog fudbala, italijanskog Milana, koji je održan u Zagrebu. Imao je priliku da upozna i čuje korisne savete od danas priznatih zvezda, Luke Modrića, Marija Mandžukića, Dejana Lovrena, Vedrana Ćorluke i drugih. Кako ističe, dragoceno iskustvo koje mu je mnogo pomoglo tokom karijere.

Ima Tomislav Trebovac još godina kvalitetnog fudbala ispred sebe, nema dileme da će doneti mnogo radosti nekima, drugima će glavobolju. Uživajmo dok možemo u majstorijama jednog od najtalentovanijih igrača koje je Laćarak iznedrio, a bilo ih je poprilično.

S. Branežac

Tekst objavljen u okviru projekta “Seoski divani” koji je sufinansiran sredstvima budžeta Grada Sremska Mitrovica. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne odražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: