• utorak, 9. avgust 2022.
Đonić ipak do rekorda!
Sport
0 Komentara

Đonić ipak do rekorda!

28. decembar 2021. godine

U subotu, 25. decembra na tradicionalnom mitingu AK “Partizan” u atletskoj dvorani u Beogradu, atletičari “Sirmiuma” iz Sremske Mitrovice su imali izuzetno zapažen nastup.

Nakon što su se utisci slegli te pogledale tablice najboljih rezultata svih vremena, odnosno državnih rekorda, ustanovilo se da je Đonić Stefan ipak istrčao državni rekord na 60m sa preponama i to ubedljivo!

Došlo je do zablude, jer se vodilo da je rekord 9.18s, a Stefan je istrčao trku za 9.24s. Međutim, kasnije se ispostavilo da je važeći rekord bio 9.81s, te da je došlo do permutacije poslednje 2 cifre, i na taj način i do “propusta”. Ovo znači da je Stefan “skinuo” rekord za neverovatnih 57 stotinki! Svako ko prati atletiku zna kolika je to razlika, s obzirom na najkraću disciplinu od 60m, pa još sa preponama.

To znači da u istoriji naše države ni jedan dečak uzrasta do 14 godina nikada nije brže istrčao trku na 60m sa preponama!

– Izuzetno smo zadovoljni, te će nam ovo biti još jači podsticaj za leto. Kada budemo svi trenirali u identičnim uslovima (trenutno treniramo napolju pa snegu i ledu, dok u Novom Sadu i Beogradu se trenira u zatvorenim dvoranama sa tartanom) pokazaćemo se u još boljem svetlu – napominje trener Macanović Slobodan.

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Leave a Reply

%d bloggers like this: