• subota, 3. decembar 2022.
Kupovina stanova u 14 opština, među njima i opštine u Sremu
Društvo | Vesti
0 Komentara

Kupovina stanova u 14 opština, među njima i opštine u Sremu

22. novembar 2021. godine

Jedinica za upravljanje projektima u javnom sektoru i Кomesarijat za izbeglice i migracije objavili su danas javni poziv za dostavljanje ponuda fizičkih i pravnih lica koja prodaju stanove, a za dalju kupovinu stanova u javnu svojinu na području 14 opština na teritoriji Srbije.

Кupovina stanova deo je Regionalnog stambenog programa i stanovi su namenjeni prethodno izabranim izbegličkim porodicama iz Bosne i Hercegovine i Hrvatske, koje do danas nisu rešile svoje stambeno pitanje, ističe se u saopštenju.

Stanovi se kupuju na tržištu kroz postupak dostavljanja pismenih ponuda i izbora najpovoljnijih ponuđača i to u Somboru, Šapcu, Šidu, Odžacima, Boru, Bačkoj Palanci, Zrenjaninu, Кikindi, Požarevcu, Sremskoj Mitrovici, Sremskim Кarlovcima, Staroj Pazovi, Novom Sadu i Paraćinu.

Javni pozivi su u toku, a rok za dostavljanje ponuda za kupovinu stanova za sve opštine je do 31. decembra 2021. godine, sa mogućnošću produženja, a pravo učešća imaju sva pravna i fizička lica koja prodaju stanove i ispunjavaju uslove iz Javnog poziva, a koji se nalaze na portalima Jedinice i Komesarijata.

Regionalni stambeni program je, kako podsećaju u saopštenju, zajednički višegodišnji program Srbije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Republike Hrvatske, koji ima za cilj da obezbedi trajna stambena
rešenja za najugroženije izbegličke porodice u sve četiri zemlje.

Sprovodi se uz podršku OEBS, UNHCR i Banke za razvoj Saveta Evrope, a finansiran je sredstvima Evropske unije, koja je najveći donator, Sjedinjenih Američkih Država, Nemačke, Švajcarske, Italije, Norveške, Danske, Turske, Luksemburga, Španije, Кipra, Rumunije, Češke, Slovačke i Mađarske.

FoNet

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Leave a Reply

%d bloggers like this: