• četvrtak, 25. april 2024.
Zabeležen porast mladih koji se vakcinišu
Hronika | Sremska Mitrovica
0 Komentara

Zabeležen porast mladih koji se vakcinišu

29. oktobar 2021. godine

Direktor Doma zdravlja Sremska Mitrovica, doktor Adil Elhag, istakao je da je početkom nedelje iz Zavoda za javno zdravlje Srbije “Batut”, stigao dopis po kome osobe koje su vakcinisane sa dve doze Sinofarm vakcine, treću dozu primaju nakon četiri meseca od druge, dok oni koji su primili Fajzer i AstraZeneku, buster dozu dobijaju posle pet meseci.

Vakcinacija u Sremskoj Mitrovici protiče ustaljenim ritmom, oko 58% građana vakcinisano je prvom dozom, drugom oko 57%, buster dozu primilo je 24% Mitrovčana. Zabeležen je porast mladih koji se vakcinišu. Radno vreme vakcinalnog punkta je od 08h do 16h svakim danom, osim nedeljom, a na raspolaganju su Sputnjik, Fajzer i Sinofarm vakcine.

Kada je reč o vakcini protiv sezonskog gripa, za sada je dato preko tri hiljade doza. Od ponedeljka stiže novi kontigent od dve i po hiljade za Grad Sremsku Mitrovicu.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: