• petak, 19. april 2024.
Opština Šid rešila problem sa životinjsкim otpadom
Društvo | Vesti | Šid
0 Komentara

Opština Šid rešila problem sa životinjsкim otpadom

19. oktobar 2021. godine

Opština Šid će zahvaljujući Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede i direktoru Uprave za veterinu Emini Milakari uskoro potpisati novi Ugovor o uklanjanju životinjskog otpada sa teritorije šidske opštine.

„Po novom Ugovoru koji će biti zakključen ovih, svi građani opštine Šid koji imaju životinjski otpad prijavljivaće ga direktno predsednicima mesnih zajednica u svojim naseljenim mestima. U naseljenom mestu Šid građani će životinjski otpad prijavljivati na broj telefona 022-712-122 ili komunalnom inspektoru. Posle prijavljivanja životinjskog otpada „Energo zelena“ će u najkraćem mogućem roku doći da odnese uginule životinje u spalionicu“, rekao je predsednik opštine Šid Zoran Semenović.

Opština Šid jedna je od retkih opština u Srbiji koja je obezbedila odnošenje životinjskog otpada s ciljem sprečavanja njegovog bacanja na nepropisana mesta, stvaranja zaraza, divljih deponija i s ciljem očuvanja životne okoline.

Građani neće snositi nikakve troškove tokom odvoženja životinjskog otpada koje se finanira iz budžeta Opštine Šid.

sid.rs

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: