• Sunday, 22. May 2022.
Održana 13. sednica Skupštine Opštine Stara Pazova
Društvo | Vesti | Stara Pazova
0 Komentara

Održana 13. sednica Skupštine Opštine Stara Pazova

25. October 2021. godine

Jedna od glavnih tačaka dnevnog reda 13. sednice SO Stara Pazova bila je odluka o rebalansu ovogodišnjeg budžeta po kome je uvećan u odnosu na dosadašnji i sada iznosi 3 milijarde i 182 miliona dinara.

Ova odluka je usvojena većinom glasova, kao i ostale tačke dnevnog reda a bilo je ih 18.  Umesto Jelene Ivančević, za novog odbornika iz odborničke grupe „Aleksandar Vučić – Za našu decu“ izabran je Aleksandar Tukelić, strukovni ekonomista iz Krnješevaca, koji je ovom prilikom položio odborničku zakletvu. 

Pred odbornicima je bio i pretres Odluke o izmeni Plana generalne regulacije Nove Pazove i Krnješevaca, predlog Odluke o otpisu potraživanja subjekta privatizacije, kao i pretres Odluke o izmenama i dopunama Odluke o osnivanju Narodne biblioteke “Dositej Obradović”, kojoj je takođe data saglasnost za raspisivanje konkursa za izbor direktora. 

U pretresu Odluke o izmenama i dopunama Odluke o deponovanju i iznošenju otpadnih materija detaljnije su utvrđene nadležnosti, cena, prava i obaveze u ovoj oblasti,  razmatran je i usvojen Predlog izmene Kadrovskog plana Opštinske uprave i budžetske inspekcije Opštine Stara Pazova za 2021. godinu. 

Doneta odluka Odluka o kupovini parcele od jednog hektara i 5 ari u Novim Banovcima za potrebe izgradnje novog groblja u ovom mestu, gde je veliki problem nedostatka grobnih mesta. 

Odbornici su imenovali određeni broj članova školskih odbora kako predstavnika roditelja tako i osnivača Ekonomske škole, Tehničke škole, Osnovne škole „Simeon Aranicki“  iz Stare Pazove, OŠ “Rastko Nemanjić Sveti Sava iz Nove Pazove” i Osnovne škole „23. Oktobar“ iz Golubinaca.

Na sednici su razmatrani i usvojeni predlozi odborničkih grupa za imenovanje novih članova Opštinske izborne komisije, a na kraju sednice, koji je rezervisan za odbornička pitanja i odgovore, koji su podneti u pisanoj formi.

rtvstarapazova.rs

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Leave a Reply

%d bloggers like this: