• četvrtak, 18. jul 2024.
Mali parlamentarci posetili predsednika
Društvo | Vesti | Pećinci
0 Komentara

Mali parlamentarci posetili predsednika

8. oktobar 2021. godine

Predstavnici učeničkih parlamenata iz sve tri osnovne škole sa teritorije pećinačke opštine, posetili su juče predsednika opštine Pećinci Sinišu Đokića, koji je tom prilikom izrazio zadovoljstvo zbog ove, sada već tradicionalne posete koja se organizuje u okviru programa obeležavanja Dečje nedelje i tokom koje su učenici u prilici da se bolje upoznaju sa radom lokalne samouprave, ali i da iznesu predloge i sugestije za unapređenje uslova u svojim školama.

Кako nam je rekao predsednik Đokić, pećinačka lokalna samouprava se polako ali sigurno kreće ka cilju koji je zacrtala pre par godina.

“Nećemo stati dok sva deca, u svih 15 naselja naše opštine ne budu imala podjednake uslove za sticanje znanja. Tako su deca u Кupinovu novu školsku godinu započela u potpuno novoj, rekonstruisanoj i dograđenoj školi, dok su deca u Кarlovčiću prošle godine zakoračila u rekonstruisani školski objekat. Takođe, pripremljena je projektno-tehnička dokumentacija za rekonstrukciju osnovne i starog dela srednje škole u Pećincima, a u pripremi je projektno-tehnička dokumentacija za kompletnu rekonstrukciju osnovne škole u Popincima. I tu nije kraj. Ne možemo sve škole odjednom urediti. Radimo po prioritetima, te je stoga potrebno vreme, strpljenje i razumevanje od strane, kako učenika, tako i nastavnog osoblja, ali i roditelja” – istakao je Đokić, i dodao da Opština Pećinci strateški ulaže u školstvo, zdravstvo i sport, da bi, kako je rekao, deca bila obrazovana, zdrava i da bi umesto na ulici bila na sportskim terenima.

Predsednik Đokić je tokom razgovora, poručio učenicima da čuvaju svoje nove škole, da nastave školovanje, ali i da se nakon toga vrate u svoju opštinu, nađu zaposlenje i osnuju porodice, jer samo zajedno, kako je rekao, možemo našu opštinu učini još boljom i lepšom za život.

Učenici su iznosili razne predloge za poboljšanje uslova za rad i boravak u svojim školama. Jedan od zanimljivijih predloga je bio osnivanje sekcije za streličarstvo, a predsednik Đokić je rekao da je ideja, ukoliko ima zainteresovanih učenika za bavljenje ovom vrstom sporta, ostvariva.

pecinci.org

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: