• četvrtak, 18. april 2024.
U subotu”Sirmium Dance Fest” i „Mitrovačka noć pod zvezdama“
Društvo | Vesti | Sremska Mitrovica
0 Komentara

U subotu”Sirmium Dance Fest” i „Mitrovačka noć pod zvezdama“

27. avgust 2021. godine

U subotu, 28.08.2021.godine na Žitnom trgu, od 17:30 časova održaće se plesni festival “Sirmium Dance Now” i manifestacija „Mitrovačka noć pod zvezdama“.

Plesni festival “Sirmium Dance Now” ove godine okuplja preko 300 učesnika, od 4 godine do seniorskog uzrasta. Učestvovaće plesači iz Subotice, Zrenjanina, Šapca, Bijeljine, kao i domaći plesni klubovi “Sirmium Dance” i studio modernog i klasičnog plesa „Olena“. Gost festivala biće Кreativni muzički centar „Vivak“ iz Sremske Mitrovice.

Publika će imati priliku da uživa u plesnim čarolijama vođena ritmovima hip-hopa, dance, acro dance, musical, mažoret plesa i klasičnog baleta. Plesove će ocenjivati stručni žiri, a svi takmičari će biti nagrađeni medaljom i diplomama, grupe
peharima, a za najbolje su pripremljene vredne nagrade za Istanbul, Prag, ili Beč, kao i festivalske kotizacije za Srbiju i BIH.

Po završetku plesnog festivala, od 21:00 čas, počinje manifestacija „Mitrovačka noć pod zvezdama“. Ovo je jedinstven događaj, spoj edukativnog i zabavnog sadržaja, gde će naši sugrađani imati priliku da posmatraju nebeski svod i ujedno uživaju u dobrom ritmu. „Mitrovačka noć pod zvezdama“ nastala je kao produkt saradnje Asocijacije učeničkih parlamenata osnovnih i srednjih škola Grada Sremska Mitrovica sa PMFNovi Sad, DFS-Podružnica Srem, Odredom izviđača „Boško Palkovljević Pinki“ i GU za obrazovanje Grada Sremska Mitrovica.

Manifestacije će biti humanitarnog karaktera za pomoć jednoj od najuspešnijih plesača u Srbiji, devojčici Maši Artiko.
Domaćin plesnog festivala Svetlana Olena Rimac i Željko Rimac u saradnji sa Sportskim savezom Grada Sremska Mitrovica i Asocijacija učeničkih parlamenata osnovnih i srednjih škola Grada Sremska Mitrovica u saradnji sa Gradskom upravom za obrazovanje, uz pokroviteljstvo Grada Sremska Mitrovica, Vas pozivaju da zajedno uživamo u sjajnim ritmovima i magiji zvezdanog neba i ujedno pomognemo onima kojima je naša pomoć najpotrebnija.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: