• utorak, 26. oktobar 2021.
Epidemiološka situacija stabilnija, oprez za božićne praznike!
Društvo | Sremska Mitrovica
0 Komentara

Epidemiološka situacija stabilnija, oprez za božićne praznike!

5. januar 2021. godine

Epidemiološka situacija u Sremu i dalje je vanredna, sa stabilizacijom trenda obolevanja na visokim nivoima, istakla je na današnjoj sednici Štaba za vanredne situacije u Sremskoj Mitrovici direktorka Zavoda za javno zdravlje dr Nada Zec Petković.

Prema njenim rečima, sa jučerašnjim danom, beleži se pad broja obolelih od korona virusa u odnosu na proteklu nedelju. Juče je u Sremu zabeleženo 59 novoobolelih, od čega 23 u Sremskoj Mitrovici, 13 u Staroj Pazovi, 13 u Rumi, 1 u Inđiji, 4 u Irigu, 2 u Šidu i 3 u Pećincima. Ukupan broj aktivnih slučajeva u Sremu iznosi 3.575, od čega 757 u Sremskoj Mitrovici, 778 u Staroj Pazovi, 789 u Rumi, 564 u Inđiji, 64 u Irigu, 221 u Šidu i 402 u Pećincima.

U Korona centru mitrovačke Opšte bolnice trenutno se nalaze 173 pacijenta, od čega 92 pozitivnih. Na respiratorima je 13 osoba.

U Kovid ambulanti mitrovačkog Doma zdravlja, prema rečima načelnika Službe opšte medicine, dr Adila Elhaga, beleži se smanjen broj prvih i kontrolnih pregleda. Broj kontrolnih pregleda na dnevnom nivou kreće se od 150 do 200, dok broj prvih pregleda ne prelazi 150. Ipak, kaže dr Elhag, ovaj broj je i dalje veliki.

Konferenciji za medije, povodom predstojećih božićnih praznika, prisustvovao je i sveštenik Sava Rakita, koji je apelovao na vernike da se prilikom bogosluženja, koja će se vršiti u istim terminima kao i prethodnih godina, pridržavaju svih propisanih protivepidemioloških mera. U svim hramovima, kaže, badnjaci će biti dostupni i nakon bogosluženja za Badnji dan, pa će građani moći da ih preuzmu bez pravljenja gužve.

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Leave a Reply

%d bloggers like this: