• sreda, 24. april 2024.
Zaplenjen novac na Batrovcima
Crna hronika
0 Komentara

Zaplenjen novac na Batrovcima

11. jun 2020. godine

U nedelju, 7. juna, na graničnom prelazu Batrovci, carinici su zaplenili veću količinu novca.

U popodnevnim časovima na red za redovnu ulaznu kontrolu pristigao je mercedes nemačkih registarskih oznaka kojim su dvojica turskih državljana putovala ka Turskoj. Oni su se vraćali iz Nemačke, a na pitanje carinika izjavili su da sa sobom ne nose ništa sem ličnog prtljaga. Međutim, detaljnim pregledom ovog automobila, carinici su otkrili čak 83.750 neprijavljenih evra i to ispod tapacirunga u gepeku vozila, kao i u kesi od čaja i ručnoj torbici. Nakon što im je vraćen dozvoljeni iznos od po 10.000 evra, ostatak od 63.750 evra privremeno je zadržan do okončanja prekršajnog postupka.

Na istom graničnom prelazu i tokom noći je otkriven još jedan pokušaj nelegalnog prenosa novca preko granice. Ovoga puta u prekršaju se našao britanski državljanin albanske nacionalnosti koji je putovao opel korsom britanskih registarskih oznaka. Iako je putnik prijavio da kod sebe ima 200 evra, carinici su u saradnji sa policijom proverili da li je to zaista tako. Tada su u džepovima jakne koja se nalazila između vozačkog i suvozačkog sedišta pronašli 18.180 britanskih funti, pa mu je vraćena protivrednost od 10.000 evra (9.000 funti), dok se ostatak od 9.180 funti našlo u prekršaju i o daljoj sudbini tog novca odlučivaće prekršajni sud.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: