• sreda, 24. april 2024.
Počela nastava na daljinu
Društvo
0 Komentara

Počela nastava na daljinu

17. mart 2020. godine

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja u Vladi Republike Mladen Šarčević najavio je da će kvalitet nastave na daljinu, koja je jutros počela za osnovce na kanalu RTS 3, biti podignut na viši nivo od naredne nedelje, kada je u planu da se uključi i RTS 2.

Šarčević je u izjavi za Radio-televiziju Srbije (RTS) objasnio da će ove nedelje učenici od prvog do sedmog razreda imati po dva časa dnevno koji će trajati po pola sata, dok će učenici osmog razreda imati tri časa dnevno.

On je najavio da se za sledeću nedelju planira da u nastavu na daljinu, pored programa RTS 3 i RTS Planeta, bude uključen i RTS 2, čime bi se podigao kvalitet nastave za po jedan čas, tako da bi đaci od prvog do sedmog razreda imali po tri časa, a osmi razred četiri časa dnevno.

Ministar je naglasio da je kanal RTS Planeta opterećen zbog velikog interesovanja đaka i roditelja, naglasivši da se zbog toga razmišlja o uključivanju i nekih drugih portala.

Danas će, kako je najavio, biti doneta odluka o tome da jedan od roditelja dece do 12 godina bude oslobođen i da može da radi od kuće, što će pomoći školski sistem.

Zavod za unapređenje obrazovanja i vaspitanja napravio je platforme sa alatima koje nastavnici mogu da koriste, naveo je Šarčević i dodao da se časovi trenutno snimaju za opšteobrazovne predmete, a uključivanjem RTS 2 biće snimljeni časovi za sve predmete.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: