• petak, 19. april 2024.
NEMA KORONE U MITROVICI: NEMA MESTA PANICI
Vesti
0 Komentara

NEMA KORONE U MITROVICI: NEMA MESTA PANICI

13. mart 2020. godine

U Sremskoj Mitrovici nema zaraženih korona virusom. Stanje na terenu je stabilno i prati se bez prestanka. U preventivne akcije na teritoriji Grada biće uključena i Komunalna policija koja će vršiti kontrolu ugostiteljskih i drugih objekata u kojima boravi veći broj ljudi. Opšta bolnica na raspolaganju ima 21 respirator, a poseban akcenat u borbi protiv širenja ovog virusa, kako ističe Svetlana Milovanović, zamenica komandanta Štaba za vanredne situacije, treba staviti na higijenu.

– Od presudnog značaja je da ne dižemo paniku, jer u takvim okolnostima sužavamo mogućnost efikasnog delovanja. Korone u Mitrovici za sada nema i treba da učinimo sve da tako i ostane. To pre svega znači da povedemo više računa o ličnoj higijeni, da brinemo o našim starijim sugrađanima i ukućanima i da u svemu što radimo slušamo struku. Mi smo odobrili dodatna sredstva za održavanje opšte higijene u školama, pojačano je praćenje izostanaka dece sa nastave. Epidemiolozi smatraju da za sada nema potrebe za obustavom nastave i mi se ponašamo u skladu sa tom preporukom, naglasila je Milovanović.

Ona je takođe apelovala na sve one koji osećaju simptome virusa ili neke njima slične da se obrate kol centru radi evidentiranja i testiranja.

Kol centar radi od osam do 22 časa, a brojevi na koje možete nazvati su: 064-80-92-9-11; 064- 80-92-9-38  i 064-80-92-9-30

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: