• subota, 18. maj 2024.
Danas je sabor vojvode Stojana Čupića
Društvo | Hronika | Kultura | Vesti
0 Komentara

Danas je sabor vojvode Stojana Čupića

15. septembar 2019. godine

Salaš Noćajski – Sabor u čast Stojana Čupića – Zmaja od Noćaja, 27. po redu, održava se danas u Salašu Noćajskom. U čast i na ponos velikom rodoljubu, pravdoljubivom megdandžiji, domaćinu i junaku iz Prvog i Drugog ustanka kad je srpski narod ustao protiv turskog nasilja pripremljen je bogat program koji počinje u 16 sati na prostoru kod seoske crkve, prijemom gostiju i učesnika .
Viteške igre počinju u 17:30 sati, a nakon proglašenja pobednika u 19:30 sati počinje „Mačvansko prelo”. U programu učestvuju Dečiji hor „Sirmijumarta”, Aleksandar Krstajić – besednik, recitatori !Sirmijumarta”, KUD „Branko Radičević”,Vukman Boričić – guslar, Izvorna pevačka grupa „Drina” – Bogatić, recitatori i pevači OŠ „Dobrosav Radosaljević – Narod”. Sabor se održava pod pokroviteljstvom grada Sremska Mitrovica, domaćin je Mesna zajednica Salaš Noćajski i Crkvena opština Salaš Noćajski, a organizator kulturno-umetničkog programa je Centar za kulturu „Sirmijumart”.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: