• ponedeljak, 11. decembar 2023.
Otvoreni dan u kasarni Vojske Srbije u Sremskoj Mitrovici
Društvo
0 Komentara

Otvoreni dan u kasarni Vojske Srbije u Sremskoj Mitrovici

17. maj 2019. godine

Prva brigada Kopnene vojske Srbije stacionirana u mitrovačkoj kasarni “Boško Palkovljević Pinki” otvoriće svoja vrata za sve one koji žele da se upoznaju sa naoružanjem i vojnom opremom mitrovačkog garnizona. “Otvoreni dan” realizuje se osmi put, a planiran je za subotu, 18. maj u periodu od 08,30 do 14 časova.

otvoreni danCilj “Otvorenog dana”, inače jedinog u kojem civili mogu da posete kasarnu i njene pripadnike, kako u razgovoru za “Sremske” ističe potpukovnik Borislav Krnjajić, komandant Garnizona i Kasarne, jeste da se kontaktom sa građanima učvrsti poverenje u Vojsku Srbije koja je, napominje potpukovnik Krnjajić, imala, a i danas ima izuzetno veliki ugled u društvu.

– Akciju realizujemo uz pomoć i podršku Grada Sremska Mitrovica i nadamo se dobrom odzivu naših Sremaca.  Potrudili smo se da prikažemo sve ono čime raspolažemo: od stacionarnog prikaza naoružanja, vojne opreme i borbenih vozila koja su mališanima naročito interesantna, do dinamičkog dela koji obuhvata prikaz osposobljenosti dela pripadnika jedinice, naših timova, posluga i posada borbenih vozila. Građani će imati priliku da vide šta radimo u svakodnevnom funkcionisanju, kao i deo obuke. Na taj način promovisaćemo vojni poziv, motivisati mlade koji nisu, da na služenje vojnog roka odu dobrovoljno, a sva lica koja žele da budu deo Vojske Srbije, imaće priliku da se taj dan prijave na naš Konkurs. Jednom rečju, građani koji 18. maja u kasarnu dođu, imaće priliku da vide kako izgledaju vojnički dani, a svi koji žele biće i u prilici da dobrovoljno daju krv, tako da će ovaj “Otvoreni dan” imati i humanitarni karakter, kaže potpukovnik Krljajić.- Bićemo dobri domaćini i siguran sam da će im pripadnici Vojske Srbije biti bliži nego što su do sada bili.

 

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: