• nedelja, 25. februar 2024.
Dragorad Mašić vojvoda mačvanski
Društvo | Hronika | Vesti
0 Komentara

Dragorad Mašić vojvoda mačvanski

17. septembar 2018. godine

Salaš Noćajski – Uz prisustvo velikog broja posetilaca u Salašu Noćajskom je održan 26. Sabor u slavu i čast Stojana Čupića – Zmaja od Noćaja. Pokrovitelj sabora je Grad Sremska Mitrovica, a domaćini Mesna zajednica Salaš Noćajski i Crkvena opština Salaš Noćajski, dok je organizator „Mačvanskog prela” – prigodnog kulturno-umetničkog programa bio mitrovački Centar za kulturu „Sirmijumart”.
Svetkovina u čast Zmaju od Noćaja počela je litrugijom i parastosom Stojanu Čupuću održanim u porti seoske crkve, a program manifestacije je nastavljen kulturno-umetničkim progrom u kome su učestvovali Aleksandar Krstajić, glumac Nikola Stanković, Dečji hor „Sirmijumarta”, pod dirigentskom palicom Tamare Pajkanović, i ansambl veterana Folklornog ansambla „Branko Radičević” Centra za kulturu „Sirmiumart” . Program je vodila Gordana Lukić.
U tradicionalnom nadmetanju mladića u starim i viteškim igrama najuspešniji je bio Dragorad Mašić pa je njemu pripala titula vojvode mačavnskog.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: