• četvrtak, 18. april 2024.
Elektrifikacija oranica
Društvo | Vesti | Sremska Mitrovica
0 Komentara

Elektrifikacija oranica

29. novembar 2017. godine
 Šuljam – Prva od tri trafo stanice koje će biti postavljene na prosoru atara Manđelosa i Grgurevaca, a koja će smanjiti troškove poljoprivrednih proizvođača i do nekoliko puta i koja će omogućiti kvalitetnije navodnjavanje oranica, voćnjaka i vongrada kojih je na Fruškoj gori sve više, puštena je u rad danas.
Položeno je oko šest kilometara visokonaponskih kablova kroz atare, preko kojih će trafoi, nakon postavljanja biti povezani na distributivni elektroenergetski sistem.
Ukupna vrednost investicije za ove objekte je 36.000.000  dinara, a u ovaj projekat uključeno je trenutno 20 voćara i vinogradara sa ukupnom površinom pod jabukama, nektarinama, breskvama, šljivom 170 ha i sa 40 ha vinograda. Gazdinstva imaju oko 30 stalno zaposlenih i od marta do oktobra oko 150 sezonaca.
Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: