• utorak, 3. oktobar 2023.
Zatvorska simultanka
Društvo | Vesti | Sremska Mitrovica
0 Komentara

Zatvorska simultanka

25. februar 2017. godine

Sremska Mitrovica – Sedamnaest pobeda i tri remija, bilans je koji je igrajući simultanku sa 20 osuđenika mitrovačkog Kaznenog popravnog zavoda ostvario šahovski Velemajstor Dragan Kosić.
Simultanka je počela u devet časova. Kosić je sa strpljenjem obilazio krugove oko izazivača, povlačio potez za potezom i bistrinom dostojnom Velemajstora očekivao svaki naredni potez svojih protivnika. A među protivnicima bilo je onih koji su od starta krenuli žestoko, bilo je otvorenih, aktivnih igrača, a bilo je i onih koji su povlačeći poteze u dubini table nastojali da se što duže održe u meču protiv Velemajstora koji je pokazao da može da igra protiv 20 suparnika istovremeno.
Tek negde posle deset časova suparnici su počeli da popuštaju. Do tada smo već videli jedan remi. Jedan za drugim izazivači su počeli da se predaju. Usledio je jedan mat, pa drugi, treći, predaja, a potom još dve pat pozicije. Velemajstor je bio zadovoljan prikazanim umećem šahista-osuđenika, a najviše sreće iskazali su oni izazivači koji su odigrali nerešeno – njih trojica.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: