• subota, 20. april 2024.
Uživanje u zajedničkom stvaralaštvu
Reportaža
0 Komentara

Uživanje u zajedničkom stvaralaštvu

26. februar 2017. godine

Prva predstava koju su odigrali članovi dramske sekcije martinačke OŠ “Jovan Jovanović Zmaj”, ne samo pred školskim drugarima i nastavnicima već i pred meštanima svog sela, bila je „Hip hop šajkača“

Piše: I. Pejinović (“Graničar”, dodatak “Sremskih novina”)

Nakon više od jedne decenije Osnovna škola „Jovan Jovanović Zmaj“ u Martincima ponovo ima dramsku sekciju kao oblik dodatne nastave koju deca redovno i sa oduševljenjem posećuju, a koju drže nastavnice engleskog i srpskog jezika.

Ova sekcija je počela sa radom krajem septembra prošle godine. Deca su bila vrlo zainteresovana za pohađanje ovakvog dodatnog oblika nastave, pa su nastavnice organizovale audiciju gde su odabrale najtalentovanije učenike od petog do osmog razreda koji sada i čine dramsku trupu škole.

Clanovi dramske sekcije u martinack eosnovne skole FOTO Sremske novine– Težak zadatak je bio pred nama, deca su na audiciju došla u zaista velikom broju – rekla je jedna od nastavnica.

-Obožavam da idem na dramsku sekciju. Osim toga što učimo da glumimo ovde se i svi lepo družimo. U predstavi „Hip hop šajkača“ imala sam ulogu baba Stane i ona mi se mnogo svidela. Nadam se da ćemo spremiti još dosta predstava a ja odigrati još mnogo uloga – rekla je učenica Milica Maricki, članica ove sekcije.

-Dragi drugari, veliki i mali dođite da uživamo u zajedničkom stvaralaštvu – poručuje jedan od najmlađih malih glumaca Vojin Puđa.

– Mnogo toga smo naučili do sada, a što je najbitnije oslobodili smo se straha od javnog nastupa – istakao je Mihajlo Knežević.

Nastavnice su zadovoljne učenicima, kažu da svi vrlo redovno dolaze na probe i trude se da iz nedelje u nedelju budu sve bolji. Prva predstava koju su odigrali, ne samo pred školskim drugarima i nastavnicima već i pred meštanima svog sela, bila je „Hip hop šajkača“. U ovoj predstavi su učestvovali: Milica Maricki, Vojin Puđa, Mihajlo Knežević, David Maricki, Andrej Maricki, Nikola Andrić, Uroš Šarčević, Nikola Šarčević, Ljubica Marković i Ivana Župunski. Naravno, tu su i učenici koji su bili zaduženi za tehnički deo, a to su Uroš Krajinović i Aleksandar Lazanski. Ovo je bila predstava kojom su se prvi put predstavili publici, ali oni planiraju da nastave svoj rad i ubuduće organizuju ovakve predstave.

– Vrlo sam zadovoljna sa učenicima koji su izveli predstavu. Ponosna sam na njih, kao i na profesore koji se bave ovim radom. Konačno je u našem selu, a i u školi, oživela jedna ovakva aktivnost koja već duže vreme nije postojala. Nastavnice su zadovoljne radom učenika i ovo je vannastavna aktivnost koja zaista predstavlja obostrano zadovoljstvo kako učenika tako i nastavnica koje vode dramsku sekciju. Vannastavne aktivnosti, pored toga što učenicima donose zadovoljstvo jer nisu u sklopu obavezne nastave, u ovom slučaju afirmišu lepo izražavanje i vežbaju dikciju što im omogućava da jednog dana postanu dobri govornici. Trenutno se spremaju novi dramski komadi koje će igrati i izvoditi pred  publikom. Pored dramske sekcije u ovoj školi su u planu još neke zanimljive aktivnosti, a prva od njih jeste „Velika žurka“ za učenike od petog do osmog razreda – rekla je direktorica škole Ružica Maričić.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar