• subota, 18. maj 2024.
Crna hronika
0 Komentara

APEL GRAĐANIMA U VEZI PIROTEHNIČKIH SREDSTAVA

30. decembar 2015. godine

Povodom predstojećih božićnih i novogodišnjih praznika očekuje se povećana prodaja i upotreba pirotehničkih sredstava.

Ministarstvo unutrašnjih poslova apeluje na građane da ne kupuju pirotehnička sredstva od neovlašćenih i nestručnih lica, na mestima koja za to nisu predviđena i odobrena, kao što su pijace, ulične tezge i kod uličnih prodavaca koji vrše nedozvoljen promet pirotehničkih sredstava.

MUP podseća da je Zakonom izričito zabranjena upotreba pirotehnike u zatvorenom prostoru i na javnim mestima gde se okuplja veći broj lica, kao i prodaja pirotehničkih sredstava maloletnim osobama.

Pored toga, vatromet mogu izvoditi samo za to ovlašćena pravna lica na odobrenoj lokaciji, uz rešenje koje je izdalo Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Nepravilna upotreba pirotehnike može dovesti do:

– teških povreda sa trajnim posledicama po zdravlje,

– nastanka požara i eksplozija,

– uznemiravanja građana i narušavanja javnog reda i mira.

Ovlašćena službena lica Ministarstva unutrašnjih poslova aktivno sprovode sve mere i aktivnosti u skladu sa zakonom, kako bi se sprečila neovlašćena prodaja i upotreba pirotehničkih sredstava.

Upozoravamo da će fizička i pravna lica koja neovlašćeno prodaju pirotehniku biti sankcionisana u skladu sa zakonom, a pirotehnička sredstva  biće im oduzeta.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: