• subota, 1. oktobar 2022.
Nagrađeni novinari
Vesti | Sremska Mitrovica
0 Komentara

Nagrađeni novinari

10. oktobar 2015. godine

Kukujevci – Osmi po redu festival „Selo pres“ posvećen selu i afirmaciji sela u medijima održan je u Kukujevcima, u restoranu „Agropapauka“ koji je bio i glavni pokrovitelj svečanosti koja je okupila veliki broj novinara iz Srbije i Republike Srpske. Organizator manifestacije u okviru koje su dodeljene i godišnje nagrade za agrarne novinare, kao i nagrade koje tradicionalno dodeljuje Zavičajno društvo novinara „Dimitrije Frušić“ iz Sremske Mitrovice, bilo je, uz ovo i Udruženje kulturnih stvaralaca Srbije „Zavičaj“.

Stručni žiri koji je ocenjivao rad novinara bio je u sastavu prof. dr Miladin Ševrlić, profsor poljoprivrednog fakulteta u Beogradu i predsednik Zadružnog pokreta Srbije, Čedomir Keco, urednik lista „Gazdinstvo“ iz Novog Sada i Tihomir Nestorović urednik “BN Televizije” iz Bijeljine.

Dodeljeno je ukupno sedam godišnjih nagrada, tri nagrade „Zlatno zrno Srbije“ i jedna za životno delo.

Nagradu “Doktor Petar Drezgić” koju Udruženje novinara „Dimitrije Frušić“ dodaljeuje za pisanje o selu i životu na selu dobio je novinar „Sremskih“ Stevo Lapčević za seriju članaka o porodici Grković iz Obreža, dok je nagradu koju ovo udruženje dodeljuje za reportažu, a koja nosi ime Dimitrija Frušića dobio Dragorad Dragičević novinar „Politike“ u penziji.

Godišnje nagrade „Selo pres“ za tekstove o poljoprivredi dobili su Jelena Subin iz „Večernjih novosti“, Zlatko Romić iz „Radio Subotice“, Mile Novaković, urednik dopisništva RTS-a iz Zrenjanina, Tatjana Lukić novinarka „BN Televizije“ iz Bijeljine, Slađana Jašarević iz Istočnog Sarajeva, Danka Tufegdžić iz novosadskog „Gazdinstva“ i mitrovačkog Radio „Ozona“, Zlatko Markovinović, glavni i odgovorni urednik Radio “Srema“.

Nagradu „Zlatno zrno Srbije“ koja se dodeljuje medijskim kućama dobili su: u konkurenciji štampanih medija „NIN“, odnosno glavni urednik ovog lista Milan Ćulibrk, u konkurenciji radijskih medija „Radio Šid“, odnosno njegov urednik Petar Vejnović te Radio-televizija Srbije u konkurenciji televizija, odnosno Tanja Dimitrić Mijailović urednica dopisništva medijskog servisa iz Šapca i Srema.

Nagradu za životno delo dobio je Kamenko Katić.

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Leave a Reply

%d bloggers like this: