• sreda, 24. jul 2024.
Biće plata za radnike „Mitrosrema“
Ekonomija | Vesti
0 Komentara

Biće plata za radnike „Mitrosrema“

3. jul 2015. godine

Sremska Mitrovica – Na sastanku u Vladi Srbije sinoć je postignut dogovor da se radnicima „Mitrosrema“ ovih dana, a najkasnije do 17. jula, isplate zaostale zarade za februar i mart, a sindikat tog preduzeća jutros je doneo odluku da se protest prekine i zaposleni vrate na posao prevashodno žetvi pšenice. Sastanku u Beogradu prisustvovali su ministar pravde Nikola Selaković, predstavnici kabineta predsednika Vlade Srbije i predstavnici sindikalnih organizacija „Mitrosrema“.

Sastanak sindikalaca „Mitrosrema“ i predstavnika Vlade Srbije organizovao je gradonačelnik Sremske Mitrovice Branislav Nedimović koji je danas izjavio da je vreme za drastične mere jer je postojeće stanje u „Mitrosremu“ neodrživo.

– Sinoć smo došli smo do zaključka da je trenutno stanje u „Mitrosremu“ neodrživo na duži rok i da posle ovakvih događaja moraju da se povuku drastične mere. Nesumnjivo je da je „Mitrosrem“ izuzetno važan privredni subjekat za grad, ali to ne sme niko da zloupotrebljava i da neko misli da iz tog razloga može nekoga da ucenjuje – poručio je Nedimović.

Po njegovim rečima, kroz postupak unapred pripremljene reorganizacije zaštićena je imovina „Mitrosrema“, što je u ovom trenutku najvažnije.

 

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: